Ilustracija (Shutterstock)
Ilustracija (Shutterstock)

Lov na drugo mesto se nastavlja

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 10:25

Pert želi drugu poziciju kojom bi preskočio prvu rundu plej-ofa za titulu

Prva pozicija rezervisana je za Sidnej, pa Pert lov na drugo mesto nastavlja u duelu sa Adelejdom (11.30).

Pobeda protiv Crvenih bi ekipu Tonija Popovića dovela na bod od Brizbejna, odnosno na tri od Melburn Sitija i Velington Finiksa, na trećem i drugom mestu, tri kola pre kraja ligaškog dela. Druga pozicija će logično svima biti primarni cilj u poslednjih 270 minuta pre selidbe u plej-of za titulu šampiona, jer ona, uz naravno lidersku poziciju, obezbeđuje preskakanje prve runde doigravanja i direktan plasman u polufinale.

Izabrane vesti

No, nedavna forma Adelejda pod privremenim glavnim trenerom Karlom Vertom sugeriše da Pertu u Paramati neće biti nimalo lako.

Nakon nastavka sezone, Adelejd je prekinuo seriju od četiri poraza pobedom nad Brizbejnom i učvrstio taj pozitivan rezultat remijem sa Velington Finiksom u subotu. Uprkos nedavnim rezultatima, Crveni ne smeju da se opuste, jer im Vestern diše za vratom i preti da ih preskoči na poziciji šest, poslednjoj koja vodi u plej-of; Adelejd trenutno ima bod više, ali i dve utakmice manje i slabiju gol razliku. Pobeda bi domaćina izjednačila sa današnjim gostom na tabeli, s tim da Adelejd ima i meč više od Perta u ovom trenutku.

Adelejd protiv Perta nije slavio nijednom na poslednjih pet međusobnih susreta u svim takmičenjima. Štaviše, Crveni su samo na jednom od tih pet mečeva pogađali mrežu današnjeg rivala, dok je tim sa severa Australije je u tom periodu odneo četiri pobede, doduše jednu nakon penala u plej-ofu.

AUSTRALIJA 1 - 28. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Četvrtak

11.30: (3,30) Adelejd (3,30) Pert (2,10)



tagovi

Australija 1AdelejdPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara