Vladimir Kovačević (©Starsport)
Vladimir Kovačević (©Starsport)

Lučancima od gostovanja prija samo Novi Sad, Mirić “ukrao” pobedu Mladosti GAT

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.10.22. | 17:13

Novosađani u nadoknadi preko Radomana propustili priliku da slave posle više od mesec dana - 1:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pre skoro dva meseca Lučanci su odneli veliki bod sa „Karađorđa“ posle susreta sa Vojvodinom, a danas su sa istog stadiona iz susreta sa svojim imenjakom iz Novog Sada ponovo odneli deo plena, što su im ujedno i jedini bodovi osvojeni na strani u ovoj sezoni. Ipak, ovaj put ne mogu biti zadovoljni bodom kao prošli put kad su gostovali u Novom Sadu, jer su igrali protiv pretposlednjeg tima na tabeli – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Propustili su Novosađani šansu da u Lazarevcu iskoriste penal i dođu do sva tri boda. Neprecizan je tada bio najpre Popović, a nakon ponovljenog izvođenja jedanaesterca, mladi Radulović je pogodio prečku. Zato je je danas jedan od najiskunijih u timu Novica Maksimović preuzeo odgovornost i rutinski pogodio sa bele tačke za vođstvo domaćih crveno-belih u 28. minutu, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Ipak, u drugom poluvremenu gosti su bili konkretniji, nametnuli inicijativu, koju su materijalizovali u 78. minutu, kada je lošu reakciju golmana Milojevića iskoristio Marko Mirić i postavio konačnih 1:1.

Veoma bezidejno izgledala su oba tima u prvom delu prvog poluvremena. Praktično ništa vredno pomena nije viđeno sve do 26. minuta igre. A onda je nakon centaršuta Mandića, u kaznenom prostoru Lučanaca Baha zakačio rukom u predelu lica ofanzivca domaćih Popovića, a glavni arbitar pokazao je na belu tačku.

Maksimović je preuzeo odgovornost i rutinski pogodio po sredini gola za vođstvo Novosađana.

Podiglo je to samopouzdanje domaćih, koji su već u sledećem napadu lako preko Radulovića probili do šesanesterca gostujućeg tima. Imao je jednu dobru situaciju za udarac sa leve strane Popović, ali je Babić izblokirao njegov pokušaj. Jednom je sa ivice šesnaesterca zapretio i Katanić, ali je lopta išla pravo u golmana gostiju Samčovića.

S druge strane, pokušali su u finišu prvog poluvremena Lučanci da nametnu svoj ritam, ali su se odbranili uspešno od tih napada Novosađani. Nisu uspeli izabranici Dragiše Žunića da u prvom delu igre naprave ozbiljniju priliku i značajnije ugroze gol Alekse Milojevića, pa su domaći otišli s prednošću na pauzu.

Na startu drugog poluvremena opet su domaći zapretili udarcem Radulovića, ali je na mestu bio Samčović. U nastavku crveno-beli su se prilično povukli ka svom golu i prepustili inicijativu Mladosti iz Lučana. Najbolju priliku do tog trenutka gosti su kreirali ubrzo, jako dobar centaršut u šesnaesterac poslao je Udovičića, ali nije tu loptu najbolje ispratio mladi Jojić i opasnost je propala.

Ubacio je u nastavku Žunić u vatru supertalentovanog Đorđa Gordića kako bi osvežio potencijal veznog reda.

Novosađani su odlučili da čvrsto čuvaju rezultat i eventualno čekaju svoju šansu iz kontranapada. Zapretili su opet igrači u plavoj opremi. Sjajno je Udovičića progirao Jojić u kaznenom prostoru, ali je on iskosa šutirao pored stative.

Ipak, i domaći su imali dobru šansu kada je nakon prekida volej uhvatio Radulović, nije baš sigurno reagovao golman gostujuće ekipe, ali je uspeo na kraju da prigrli loptu.

Osvežio je napad Ristovski ulaskom Marušića, koji je u prvom kontalktu s loptom zapretio glavom, ali je lopta otišla preko gola. A onda u narednom napadu Lučanci su kaznili taj promašaj. Bojović je šutirao iz šesnaesterca, loše je odreagovao golman Milojević i omogućio Miriću da taj odbitak smesti u praznu mrežu u 78. minutu.

Mogli su uskoro gosti i do preokreta, Gordić je probio po levoj strani i uputio oštru loptu u kazneni prostor, ali je udarac Đorđa Babića skinuo golman domaće ekipe.

Imali su velikiu šansu domaći da dođu do sva tri boda u nadoknadi vremena, Radoman je šutirao iz okreta sa nekih deset metara, ali lopta je završila pored gola, pa je meč završen remijem.

MLADOST GAT – MLADOST LUČANI – 1:1 (1:0)

/Maksimović 28p – Mirić 78 /

Stadion: Karađorđe.

Gledalaca: 300

Sudija: Momčilo Marković

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević 5,5 – Mandić 6, Tanasijević 5,5, Kovačević 5,5, Ilić 5,5 – Maksimović 6,5, Denić 6 – Radulović 6 (od 86. Radoman), Arsić 5,5 (od 76. Maričić), Popović 6,5 – Katanić 6 (od 76. Marušić) 

MLADOST LUČANI (4-2-3-1): Samčović 6 – Ćirković 5,5, Milošević 5,5, F.Babić 5 (od 46. Udovičić 5,5), Leković 5 – Baha 5, Ješić 5,5 (od 65. Gordić 6) – Jojić 6 (od 93. Radovanić), Radivojević 5,5 (od 76. Đ. Babić 6), Mirić 6,5 – Bojović 6

Igrač utakmice: Nikola Popović (Mladost GAT)

SUPERLIGA, 15. KOLO:

Petak

Mladost GAT - Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Maksimović 28pen - Mirić 78/

17.00: (2,75) Novi Pazar (3,10) Vojvodina (2,70)

19.00: (1,50) TSC (4,00) Voždovac (7,65)

Subota

15.00: (2,00) Spartak (3,45) Kolubara (3,80)

17.00: (2,55) Javor (3,15) Radnički Niš (2,85)

19.00: (1,63) Napredak (3,80) Radnik (5,70)

Nedelja

14.00: (14,0) Radnički 1923 (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,50) Partizan (4,20) Čukarički (6,75)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaMladost Novi SadMladost LučaniMarko Mirić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara