Fudbaleri Hanze Roštok (©Reuters)
Fudbaleri Hanze Roštok (©Reuters)

Luda je Hanza, može lako da postigne četiri gola, ali i da ih primi…

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 10:48

Očekuje se efikasna utakmica na otvaranju 26. kola nemačke Cvajte, u petak od 18.30 časova u Roštok dolazi očajni Kil

Ovakav sastav Hanze nema kvalitet za neki značajniji rezultat u nemačkoj Cvajti. Borba za opstanak je realnost izabranika Jensa Hartela, ali to ih ne sprečava da nam s vremena na vreme pruže vrhunsku zabavu. Dva puta su u poslednjih pet kola postizali po četiri gola na jednoj utakmici, a nešto slično će probati i ovog petka (18.30 časova), na otvaranju 26. kola, protiv ozbiljno poljuljanog Kila.

Spektakl kakav nam je Hanza pružila prošle subote dugo je bio tema u nemačkim medijima. Odigrala je veoma hrabro protiv favorizovanog Šalkea u Gelzenkirhenu i savladala ga sa 4:3. Tri puta je domaćin stizao zaostatak, ali četvrti put nije mogao. Froling je pobedonosni gol za Hanzu postigao u 96. minutu.

Izabrane vesti

Sa ta tri boda je Hanza pobegla iz zone ispadanja, prestigla je 16-plasirani Dinamo Drezden na tabeli i sada ima dva poena više od njega. Upravo je protiv Dinama upisala prethodnu pobedu, 6. februara. Savladala ga je u Drezdenu sa 4:1. Kvota u Mozzartu na to da će domaćin večeras da postigne tri pogotka ili više je 5,00.

Hanza je postigla 31 pogodak ove sezone, daleko je od najneefikasnijih timova u ligi. Međutim, takođe je i primila veliki broj golova, 41. Slabiju odbranu u Cvajti od Hanze imaju samo Ingolštat, Aue (po 48 primljenih golova), Sandhauzen i Kil (po 42).

18.30: (2,40) Hanza Roštok (3,35) Kil (2,95)

Upravo je Kil naredni gost u Roštoku, po domaćina verovatno u idealnom momentu. Rode su u seriji od tri uzastopna poraza, pritom gubili su od ekipa koje ne spadaju među najjače u ligi. Redom su od Kila bolji bili Karlsrue (2:0), Hanover (2:0) i u prošlom kolu Paderborn (4:3). Ovaj poslednji poraz je mogao da bude i ubedljiviji. Vodio je Paderborn sa 4:1 do 81. minuta, ali je u finišu došlo do opuštanja i Muling iz penala i Pihler su uspeli da ublaže debakl.

Hanza i Kil su se većinu svojih sukoba u ovom veku vodili u trećem rangu. Prvi u Cvajti viđen je u oktobru, kada je Hanza u Kilu slavila sa 2:0.


tagovi

CvajtaHanzaHolštajn KilKil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara