©Reuters
©Reuters

Luda završnica u Dortmundu, Haland proradio i izbavio Borusiju iz krize (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.08.21. | 22:17

Norvežanin golom u prvom minutu nadoknade poništio grešku kapitena i obezbedio Milionerima tri boda

Činilo se da će Dortmund prosuo mleko i da će i treći put zaredom ostati bez pobede. Ipak, Erling Haland se postarao da Borusija nasmejanog lica okonča susret trećeg kola Bundeslige protiv Hofenhajma. Pogotkom korpulentnog Norvežanina u prvom minutu nadoknade, Milioneri su odbranili domaći teren i posle dva vezana poraza osetili slast trijumfa - 3:2 (0:0).

Došao je tako Dortmund do drugog trijumfa u prvenstvu, te je izbegao ozbiljniju krizu, s obzirom da je od prethodne pobede pretrpeo poraze od minheskog Bajerna u Superkupu i Frajburga u ligi. Hofenhajm je posle trijumfa nad Augsburgom i remija sa Union Berlinom, osetio gorak ukus neuspeha po prvi put u sezoni.

Izabrane vesti

Proteklo je prvo poluvreme u dominaciji domaćina na Signal Iduna Parku, gosti iz Zinshajma su uputili tek dva udarca ka golu koji je čuvao Gregor Kobel. Domaćin je pretio u 10 navrata, ali bezuspešno. Usledio je pravi vatromet. Hofenhajm se dva puta vraćao iz minusa, bio na pragu velikog boda, ali se na kraju kući vraća praznih ruku. Munas Dabur je iskoristio nepažnju kapitena Borusije Marka Rojsa, koji je zaspao pred svojim golom i propustio da ostavi Izraelca u ofsajdu u 90. minutu, te je bivši napadač Salcburga i Sevilje poravnao rezultat. Usledio je ekspresan odgovor i efektan pogodak Halanda za jako važan trijumf domaće ekipe.

Mirovale su mreže u prvom poluvremenu, ali je samo četiri minuta u nastavku trebalo Borusiji da to promeni. Odlično je tekla akcija Milionera, na kraju je Džud Belingem uposlio Đovanija Rejnu, a mladi Amerikanac efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pronašao put do mreže rivala.

Uzvratio je Hofenhajm u 61. minutu. Majstorija Gajgera, koji je poslao predivan pas ka Baumgartneru, austrijskom reprezentativcu nije bilo teško da sa ivice peterca matira Kobela - 1:1.


Ali, nastavili su se napadi Dortmunda, koji je odmah krenuo po novo vođstvo. Trebalo je domaćim igračima samo osam minuta da ga ponovo steknu. Odličan udarac Belingema, uhvatio je volej sa ivice kaznenog prostora i naterao Baumana da po drugi put vadi loptu iz mreže.

Držao je i u nastavku glavno reč domaćin, ali su gostim strpljivo čekali svoju šansu. Dočekali su je u 90. minutu. Korner sa desne strane, lopta na prvu stativu, odličan skok Akpogume, koji je poslao loptu na dalju stativu. Na pravom mestu našao se Dabur, koji je sa par metara ugurao loptu u mrežu. Ipak, utisak je da gol ide na dušu kapitena Dortmunda. Rojs se nije izvukao na vreme, te je propustio da ostavi izraelskog napadača u ofsajdu.

Ipak, Haland mu je priskočio u pomoć. Supertalentovani napadač, koji je nedavno proglašen za najboljeg napadača Lige šampiona u minuloj sezoni, samo 60 sekundi posle primljenog gola prekida kratak post od dve utakmice bez pogotka i sa par metara efektnim udarce, posle prave gužve u kaznenom prostoru Hofenhajma, donosi pobedu domaćoj ekipi.


BUNDESLIGA – 3. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - Hofenhajm 3:2 (0:0)

/Rejna 49, Belingem 69, Haland 90+1 - Baumgartner 61, Dabur 90/

Subota

15.30: (4,60) Augzburg (3,60) Bajer Leverkuzen (1,80)

15.30: (3,30) Arminija Bilefeld (3,40) Ajntraht Frankfurt (2,20)

15.30: (1,95) Keln (3,50) Bohum (3,90)

15.30: (1,75) Majnc (3,60) Grojter Firt (4,90)

15.30: (2,40) Štutgart (3,35) Frajburg (2,95)

18.30: (1,20) Bajern (7,25) Herta (12,0)

Nedelja

15.30: (2,70) Union Berlin (3,15) Borusija Menhengladbah (2,70)

17.30: (3,30) Volfsburg (3,40) Lajpcig (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundHofenhajmDžud BelingemĐovani RejnaBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara