Marselo Bijelsa (Reuters)
Marselo Bijelsa (Reuters)

Ludak napravio seču

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 16:30

Urugvajci napokon objavili spisak

Urugvaj je verovatno poslednja reprezentacija koja je objavila spisak za oktobarski termin. Ali s obzirom da ih sa klupe predvodi Marselo „Loko“ Bijelsa, nije to veliko iznenađenje... Nije mu nadimak Ludak tek tako nadenut.

Pedantni stručnjak je čekao i poslednji vikend u klupskom fudbalu kako bi saopštio listu igrača za kvalifikacione duele protiv Kolumbije u gostima i Brazila kući. Interesantno je i da se reprezentacija neće okupiti u Montevideu već da će igrači odmah direktno u Barankiulju gde Uruse čeka meč sa Kolumbijcima.

Izabrane vesti

Bijelsa je definitivno napravio čistku u reprezentaciji i precrtao gomilu veterana. Reprezentativci više nisu dugogodišnji nosioci igre Fernando Muslera (133 utakmice u dresu sa državnim grbom), Martin Kaseres (116), Luis Suarez (137), Edinson Kavani (136), Sebastijan Koates (51)... Nema ni povređenog štopera Hose Marije Himeneza iz Atletiko Madrida, a iz istog razloga je odustan Totenhemov vezista Rodrigo Bentankur. Pozive nisu dobili ni Lukas Toreira (Galatasaraj), Mauro Arambari (Hetafe), Maksi Gomez (Kadis)...

Na Bijelsinom spisku su samo dvojica igrača sa 30 ili više godina. Iskusni golman Serhio Ročet iz brazilskog Internasionala i vezista Matijas Vesino koji u poslednje vreme postiže važne golove za Nebeskoplave ali je Bijelsin plan da ga u reprezentaciji koristi kao štopera?!

Bijelsini najveći aduti su nova generacija urugvajskih fudbalera Ronald Arauho (Barselona), Darvin Nunjez (Liverpul), Federiko Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (PSŽ)...

Na spisku nema nijednog igrača iz domaćih klubova ali je tu čak 12 igrača koji igraju za južnoameričke, meksičke i američke klubove.

Golmani: Serhio Ročet (Internasional), Franko Israel (Sporting Lisabon), Santjago Mele (Atletiko Junior).

Odbrana: Ronald Arauho (Barselona), Bruno Mendez (Korintijans), Sebastijen Kaseres (Amerika), Santjago Bueno (Vulverhempton), Matijas Vinja (Sasuolo), Naitan Nadez (Kaljari), Hoakin Pikerez (Palmeiras), Lukas Olasa (Krasnodar), Matijas Olivera (Napoli).

Vezni red: Manuel Ugarte (PSŽ), Matijas Vesino (Lacio), Nikolas de la Kruz (River Plejt), Federiko Valverde (Real Madrid), Đorđijan De Arasaketa (Flamengo), Maksimilijano Arauho (Toluka).

Napad: Agustin Kanobio (Atletiko Paranaense), Fakundo Tores (Orlando Siti), Kristijan Olivera (Los Anđeles), Fakundo Peljistri (Mančester Junajted), Brajan Rodrigez (Amerika), Darvin Nunjez (Liverpul).



tagovi

reprezentacija UrugvajaMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara