Mihajlo Ilić (Star sport)
Mihajlo Ilić (Star sport)

Ludi Partizan opet zapalio Humsku, Ilićev prvenac se u 96. minutu urezao u srca Grobara! (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | ned. 12.11.23. | 21:02

Čuakrički pao u poslednjem minutu

Još nije vreme za ocene, mada kad bi se delile za učinak u prvom semestru Partizan bi dobio desetku! Pre svega za neuništivi karakter i veru u sebe, pobedu i titulu kojoj se letos malo ko nadao!

Crno-beli su ostvarili desetu uzastopnu pobedu nad Čukaričkim kod kuće (računajući prvenstvene i kup mečeve), možda i najluđu u kolekciji jesenjih ludila i dramatičnih završnica. Golom Mihajla Ilića u 96. minutu nadoknade, Partizan je savladao Čuakrički koji je već pomislio da je prekinuo trijumfalni niz ekipe Igora Duljaja i odneo bod na Banovo brdo.

Izabrane vesti

Ne, nisu ovo konačne, još manje ocene za prikaz protiv Brđana, samo jesu pokazatelj da je ovaj tim mnogo napredovao u odnosu na prethodni i da na dvonedeljnu pauzu odlazi sa šest bodova više od Crvene zvezde i čak 23 prednosti od ekipe iza koje je završio minulo prvenstvo. Štaviše, dozvolio je sebi da u meč u kome je imao sve izgubi mirnoću, rezultat i „ponudio se“ gostima, čije generisanje prilika pokazuje da su zaslužili makar bod – 2:1. Ali potpis Partizanove jeseni je da nema odustajanja do poslednjeg sekunda meča i da će svako ko želi da mu stane na put, morati da sačeka poslednji sudijski zvižduk.

Sva dešavanja u Humskoj mogu da se podvedu pod naslov nekada poznate serije „Gore-dole“. I jedni i drugi su imali uspone i padove. Baš u trenucima kad je delovalo da će favorit dotući autsajdera, gost bi se podigao. I suprotno, kad je mirisalo na izjednačenje nije ga bilo, iako je Đorđe Ivanović mogao da bude fatalan po bivši klub. Sve do pred kraj meča se mladi Igor Miladinović ušetao u gol Aleksandra Jovanovića i prekinuo seriju crno-belih od 650 minuta bez primljenog pogotka. Delovalo je da je svim Partizanovim serijama došao kraj, da jesenja bajka dobija prve tužne stranice, ali je Mihajlo Ilić rešio da se Grobarima ureže u srca, krenuo napred i u poslednjem od šest minuta nadoknade volejom zakucao loptu za prvenac u dresu Partizana i erupciju oduševljenja 6.000 vernika u Humskoj.

Odigrao je Partizan sjajno prvo poluvreme. Ako ne najbolje ove sezone, bar jedno od kvalitetnijih. Videlo se to po broju ulazaka u kazneni prostor rivala, načinu na koji su se bekovi Filipović i Antić pojavljivali u završnicama akcija, praćeni inteligentnim potezima Bibarsa Natha i uticaju Gajasa Zahida. Iako niko izuzev Izraelca nije bio tu proletos, kad je Čukarički naneo crno-belima dva poraza u tri dana i spustio ih na četvrtu poziciju, bila je uočljiva namera domaćina da se revanšira ekipi sa Banovog brda. Brzinom i stilom je lako dolazio do šesnaesterca, pretio na razne načine, videlo se da je Severini pogodak u Novom Pazaru raširio krila i bio je raspoložen, pa je domaćin pre ili kasnije morao da naplati ofanzivu.

Učinio je to oslonivši se na znanje Zahida, čija tehnika je delovala zbunjujuće za izabranike Igora Matića, ali pošto se sve bolje razume sa Saldanjom, njegov pas u 21. minutu sačekao je Brazilac i, posle utakmice posta (nije bio precizan u Novom Pazaru), opet zaplesao sambu. Čak je mogao da reprizira te pokrete u završnici prvog dela kad je Nathova lopta „pocepala“ odbranu Čukaričkog, ali novajlija iz Nefčija – iako je mogao da obezbedi zicer Zahidu – rešio je da polulobom prevari Nenada Filipovića, samo što nije uspeo.

Način na koji je lider prvenstva igrao na protivničkoj polovini sugerisao je da ne bi trebalo da ima problema, međutim, ispred svog kaznenog prostora je ostavljao širok prostor i bilo je situacija kad je to gost sa Banovog brda mogao da kazni. Najpre kad je mlađani Igor Miladinović probao sa distance, potom i u situaciji kad je Đorđe Ivanović pretrčao mladog Ilića i pucao neprecizno gađajući dalji ugao. Izdržao je Partizan da ne primi gol, jedan je dao i po logici stvari trebalo je da se oseća komotnije na terenu.

A onda je početkom drugog poluvremena, makar u prvih desetak minuta, tim Igora Matića ostavio bolji utisak. Razleteo se terenom, stizalo je više lopti do Adetunđija, koji je pre nekoliko sedmica bio koban po Crvenu zvezdu, nikom od skoro 6.000 gledalca poviše komande nije bilo svejedno kad je Čukarički ponudio više nego, na primer, u dva meča sa Fjorentinom. Svedočio je o tome i pokušaj Nemanje Tošića... Jedino što je delovalo da bez Marka Docića (ni u protokolu za ovu utakmicu) gosti ne mogu da ugroze favorita kao što su to radili na svom stadionu.

Samo delovalo, pošto se igralo na mahove. Taman kad se Partizan podgao, Bojica Nikčević, rezervista iz špila Igora Matića, uposlio je Stankovića, a ovaj nije iskoristio najbolju šansu za Čukarički na utakmici. Bio je u baš dobroj poziciji da šutira, učino je to snažno i pogodio mrežu sa spoljnje strane.

Po načinu na koji su se Partizanovi fudbaleri kretali u nastavku, bilo je jasno da su nervozni, da gube kontrolu nad dešavanjima na terenu, da su neshvatljivo dekoncentrisani. U to vreme Čukarički se dizao na psihološkom planu, pa je Đorđe Ivanović, bivši član crno-belih, bio posebno motivisan protiv bivšeg kluba. Sve je dobro srpski predstavnik u Ligi konferencije radio u tom delu meča, osim što realizacije koja mu je falila u prethodne četiri utakmice. Ali ne i u petoj!

Nakon što je Menig propustio prililku da reši utakmicu, Adetundži je u padu pronašao brzonogog Miladinovića koji se kao šilo probio iza leđa kompletne odbrane Partizana, predriblao Jovanovića i doneo izjednačenje Brđanima. Možda su mnogi tada na stadionu u humskoj pomislili u stilu Maldena Delića da "nema više vremena za bilo šta", ali bilo ga je. Još nekih petnaestak minuta sa nadoknadom. Duljaj je poslao komandu da svi krenu napred ali Čuka nije dozvoljavala šansu i dobro je zbila redove.

Sve do tog šestog i poslednjeg minuta nadoknade. Posle glavometa pred golom gostiju, Zahid je odigrao inteligentno i mekano iz prve na volej Iliću a ovaj je zakucao pod prečku i u srca Grobara. Kakav način i momenat za prvi gol u dresu matičnog kluba!

Ludi Partizan je iscedio još jednu pobedu u koju su valjda samo oni verovali i nastavio da korača ka tituli u koju verovatno ni oni svi nisu verovali na početku sezone.

MOZZART BET SUPERLIGA - 15. KOLO

Partizan - Čukarički 2:1 (1:0)

/Saldanja 21, Ilić 90+6 - Miladinović 84/

Sudija: Danilo Nikolić. Žuti kartoni: Ilić, Filipović, Saldanja, Šćekić (Partizan), Vranješ, Stanković, Sisoko, Miladinović, Nikčević (Čukarički)

Partizan (4-2-3-1): Jovanović 6,5 - Filipović 5,5, Ilić 7, Marković 6, Antić 6 - Kanute 6,5 (od 66. Šćekić 5,5), Belić 7 - Severina 6,5 (od 71. Kalulu 5,5), Natho 6,5 (od 80. Menig 5,5), Zahid 7 - Saldanja 7 (od 80. Nikolić 6).

Čukarički (4-2-3-1): Filipović 6,5 - Stanković 6, Kovačević 5, Vranješ 6, Tošić 6,5 - Sisoko 6,5, Kovač 6,5 - Endijae 5 (od 62. Nikčević 5,5), Miladinović 7 (od 88. Jovanović -), Ivanović 6,5 (od 90+4. Subotić -) - Adetundži 7 (od 88. Cvetković -).

Igrač utakmice: Mihajlo Ilić (Partizan)

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Nedelja

Javor - Spartak 2:0 (1:0)

/Gojković 32, Petrović 58/

Partizan - Čukarički 2:1 (1:0)

/Saldanja 21, Ilić 90+6 - Miladinović 84/

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Igor MiladinovićMateus SaldanjaMihajlo Ilić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara