Tevez, Rikelme i Veron (©AFP)
Tevez, Rikelme i Veron (©AFP)

Ludi rat iz Argentine: Veron i Rikelme u klinču zbog Teveza, u priči i Maskerano i Roho

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 17:24

Nezamislivo za one nešto starije ljubitelje fudbala

Do pre nekih 10 godina zajedno su maltretirali rivale kao članovi reprezentacije, sada su sasvim drugačije okolnosti spojile Huana Sebastijana Verona, Huana Romana Rikelmea i Karlosa Teveza. Naime, prema pisanju lokalnih medija Veron, sada na funkciji predsednika Estudijantesa, započeo je svojevresni rat time što je pokušao da Teveza otme Rikelmeu, sada potpredsedniku Boke Juniors zaduženom za fudbalska pitanja!

Nije baš ni Rikelme naivan, pa je uzvratio napadom na Markosa Roha, još jednog argentinskog reprezentativca, mada ni izbliza čuvenog kao pomenuti trio asova.

Izabrane vesti

Treba pride reći da su i Tevezu i Rohu 30. juna istekli ugovori sa Bokom, odnosno Estudijantesom. Ali se nekako pretpostavljalo da će obojica prvo sesti za klub sa dojučerašnjim poslodavcima. Međutim, onda je Veron „zvrcnuo“ Teveza, Rikelme je okrenuo Roha i atmosfera se zagrejala.

Veronu je, pored toga što je nekada delio svlačionicu sa Apačom, pomoglo i to što u Estudijantesu trenutno igra i Havijer Maskerano, bivši saigrač Teveza iz vremena u Korintijansu, pa i Vest Hemu. Stoga argentinski mediji spekulišu da bi samo Estudijantes i mogao da 36-godišnjeg golgetera odvoji od Boke, mada se interesuje i paragvajska Olimpija.

Kad je to čuo Rikelme je krenuo po Roha.

Zvali su me da vide kakvi su mi planovi, da li bih nazad u Englesku ili da ostanem u Estudijantesu. Rikelme me je zvao. Razgovarali smo. Rekao sam mu da želim da ostanem u Argentini, ali da ne mogu u Boku. Ne mogu, nije trenutak         . Estudijantes mi je mnogo pomogao, ljudi su me zavoleli, ne mogu sad da idem u Boku, ne bi bilo fer prema njima. Za budućnost ne znam, nikad ne reci nikad, ali sada - ako ostajem, ostajem u Estudijantesu“, otvoren je defanzivac Mančester junajteda kome ugovor sa Englezima ističe tek narednog leta.

Rikelme je besan. Nije on baš lak tip za saradnju. I nije čak ni tajna da su loši odnosi između Rikelmea i Teveza jedan od razloga što ovaj drugi ne želi da produži boravak u Buenos Ajresu. Nije Tevez još oprostio to što je u oba meča epskog Superklasika sa River Plejtom u finalu Kopa Libertadores počeo na klupi. Po mnogima je već tada rešio da ide. Imao je on takve izlete i u Evropi. Odluku da iz Mančester junajteda pređe u Mančester Siti doneo je onog trenutka kad ga je ser Aleks Ferguson izostavio iz startnih 11 za finale Lige šampiona 2009. sa Barselonom. Kasnije je i iz Sitija otišao jer se posvađao sa Robertom Mančinijem.

Sad je došao red na Rikelmea. A i taj zna da uzvrati.


tagovi

Boka juniorsEstudijantesKarlos TevezHuan Roman RikelmeHuan Sebastijan VeronMarkos RohoHavijer Maskerano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara