Kako ih samo nalaze: Atalanta za siću dovodi naslednika Iličiću

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 09:10

Klub iz Bergama nastavlja sa dovođenjem neafirmisanih igrača

Partizan

 

Izabrane vesti

 

 

 

Specijalizovala se Atalanta za dovođenje fudbalera „ispod radara“, mahom onih koje niko neće ili momaka bez zvučnog imena, da bi od njih napravila skladnu celinu i oduševila fudbalski svet. Tako su u Bergamu završili, primera radi, Marten de Ron, Hans Hatebor, Ruslan Malinovski, Mario Pašalić i stigli do četvrtfinala Lige šampiona, ujedno se kandidovali da i naredne sezone igraju u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a mogao bi da im se pridruži još jedan anonimus.

U pitanju je Pedro de la Vega, 19-godišnji krilni napadač argentinskog Lanusa, koji se prema saznanju Gazete delo sport nalazi na radaru Dee. Štaviše, isti izvor navodi da je Vega označen kao potencijalni naslednik Josipa Iličićaiako za razliku od Slovenca više deluje po strani, nego u samom špicu – kad dođe trenutak da najbolji strelac tima napusti Atalantu. Da ga ne bi plaćao na desetine miliona evra, italijanski klub je rešio da ga dovede odmah, kako bi ga trener Đanpjero Gasperini pripremio za trenutak kad Iličić bude menjao sredinu.

Procena je da Pedro de la Vega košta oko 9.000.000 evra, što je novac koji Atalanta može da plati i očekuje se da ovaj posao bude realizovan čim prođe pandemija virusa korona. Povoljna okolnost za Italijane je činjenica da Argentinac ima i špansko državljanstvo, što znači da ne bi zauzimao mesto stranca (igrači van Evropske unije), pa je i to jedna činjenica koja ukazuje na transfer.

Pedro de la Vega je produkt Lanusove škole fudbala, a u prethodnoj sezoni je odigrao 17 utakmica za klub iz Bunenos Arijesa, dao je četiri gola.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara