Ludilo poslednjeg dana prelaznog roka: Čekamo Perišića, Vilijana, Karaska, Geja, Gomeza, Ziješa, Bariosa, Rabioa, Čičarita, Kalinića...

Vreme čitanja: 7min | čet. 31.01.19. | 09:12

Iako smo u prethodnih 30 dana videli dosta zanimljivih poslova, poslednji dan na tržištu uvek je najzanimljiviji i najluđi, a s obzirom na iskustvo koje nam je podario prošlogodišnji finiš prelaznog roka u januaru - i danas očekujemo dosta velikih poslova

Počelo je završno odbrojavanje, zimska transfer pijaca večeras u ponoć zvanično se zatvara u najvećem delu Evrope!

Iako smo u prethodnih 30 dana videli dosta zanimljivih poslova, poslednji dan na tržištu uvek je najzanimljiviji i najluđi, a s obzirom na iskustvo koje nam je podario prošlogodišnji finiš prelaznog roka u januaru - i danas očekujemo dosta velikih poslova. 

Izabrane vesti

Tim povodom rešili smo da na jedno mesto skupimo sve najveće poslove koji bi mogli da budu obavljeni ovog 31. januara. Lista je impresivna i čekaju se neki baš ozbiljni potpis. Od Vilijana, preko Perišića, Karaska i Rabioa, do Bariosa, Gomeza, Ziješa, Kejhila...

Ovo je naš izbor!

VILIJAN (PSŽ)

Bomba jutra poslednjeg dana prelaznog roka! Ništa, ništa, ništa i onda - BUM! Sportski direktor PSŽ Antero Enrike ima zadatak da u toku dana maksimalno „isprepada“ vodeće ljude Čelsija i obezbedi potpis brazilskog krilnog napadača, koji bi na Park prinčeva došao kao zamena za povređenog Nejmara. Ubedljivo najskuplji fudbaler svih vremena biće odsutan sa terena oko tri meseca zbog povrede metatarzalne kosti, što je PSŽ dovelo u nimalo prijatnu situaciju. Ne zna se još koliko će PSŽ ponuditi, jer u Čelsiju još čekaju zvaničnu ponudu. Sve varijante su u opticaju, ovo bi mogla da bude priča dana zasad. 

IVAN PERIŠIĆ (Arsenal)

Dan D za hrvatskog ofanzivca. Sa Arsenalom je već dogovorio platu - 3.000.000 evra neto do kraja sezone, plus 6.500.000 evra godišnje do juna 2022, ako bi se transfer ozvaničio na leto. To je upravo tačka spora Intera i Arsenala - Tobdžije nude 5.000.000 evra za pozajmicu do leta, plus opciju kupovine na 35.000.000 evra, dok se Inter nada sigurnoj zaradi odmah i transferu na bar 35.000.000 evra. Interov direktor Bepe Marota je potvrdio da Perišić želi da ode, tako da ishod operacije zavisi isključivo od pregovora dva kluba. Šuškalo se da je Arsenal odustalo, ali verovatno će biti pregovora i danas.

JANIK FEREIRA KARASKO (Arsenal, Inter, Milan)

Povratnik u evropski fudbal mora da se spusti na zemlju i shvati da mu transfer neće proći ako drastično ne bude smanjio potraživanja. U Dalijanu ima 10.000.000 evra godišnje, taj novac neće dobiti nigde na Starom kontinentu. Milanu je tražio 9.000.000 evra, ali i to je previše. Međutim, Leonardo je dobio zadatak da ne odustaje i nađe način da pridobije Dalijanovu naklonost. Arsenal ga takođe merka i postaće aktivna meta ako propadnu razgovori s Interom za Perišića. Tobdžije bi teoretski mogle da mu ponude najveću platu, ali verovatno ne preko 5.000.000 evra. Inter se navodno povukao, jer su se zakomplikovali pregovori za trampu gde bi bio uključen i Antonio Kandreva. Ako bude i minimalnog prostora da se transfer završi, Nerazuri neće oklevati.

IDRISA GEJ (Arsenal, Mančester Siti, Pari Sen Žermen)

Momak koji je izazvao pravu pometnju na zimskoj transfer pijaci. Pari Sen Žermen je ove zime uradio sve što je mogao da ga dovede, Gej nema dilemu i želi da karijeru nastavi u Parizu, ali jednostavno - ne ide. PSŽ ne može da ide preko 30.000.000, plus 5.000.000 evra kroz bonuse, dok Everton traži 50.000.000 evra. Gej je bio nadomak potpisa, ali se situacija smirila kada je Marko Silva zapretio otkazom ako Senegalac bude prodat. Sada je veliko pitanje da li će doći, pošto PSŽ završava transfer Lusijana Akoste iz DC Junajteda. Arsenal je razgovarao jedino o pozajmici, Pep Gvardiola vidi Geja kao mogućeg naslednika Fernandinja i ne bi trebalo da bude iznenađenje ako Siti razbije kasu i plati Evertonu negde blizu 50.000.000 evra.

NEJTAN AKE (Čelsi)

Ne bi bio prvi put da se Čelsi pokaje i vrati odbačenog sina nazad, ali ovaj bi transfer mogao svakako da bude najbolniji! U slučaju eventualnih odlazaka u poslednjoj liniji tima (Geri Kejhil i Andreas Kristensen) Čelsi će najverovatnije krenuti po Akea! O tome se na Ostrvu šuška poslednja dva-tri dana, a sve će zavisiti od toga kako će se stvari odvijati u drugim pregovorima. Bornmut je postavio fiksnu cenu na 46.000.000 evra, pošto Ake igra odlično ove sezone. Ne treba zaboraviti da je Bornmut praktično već doveo zamenu iz Čempionšipa u liku Krisa Mefama, tako da nije isključeno da se Čelsi aktivira i napravi nešto veliko u poslednjem danu. 

MAKSI GOMEZ (Vest Hem)

Hoće-neće, hoće-neće... Maksi Gomez je ozbiljno zatalasao duhove u Istočnom Londonu, a Vest Hem radi sve kako bi Urugvajac potpisao papirologiju. Selta je uporna u nameri da Gomeza zadrži do kraja sezone, kako bi pomogao u borbi za opstanak. Zbog toga su, navodno, u Selti spremni da umanje potraživanja i sa 50.000.000 čelnicima Vest Hema pruže ruku na 45.000.000 evra. Videćemo hoće li se i šta menjati.

HAKIM ZIJEŠ (Borusija Dortmund)

Dortmund se sprema za život bez Kristijana Pulišića, a Hakim Ziješ je iskočio kao najnovija varijanta. Spekuliše se da je Dortmund spreman da Ajaksu za Marokanca odmah isplati 35.000.000 evra, mada bi na Amsterdam Areni mogli da zategnu i veću sumu novca, s obzirom na popularnost igrača holandskog velikana. Ziješ je briljirao ove sezone, pa je teško očekivati da će ga Ajaks pustiti sada, ali u Dortmundu su uporni. Podsetimo, B i C opcije su Torgan Azar i Vilfred Zaha.

VILMAR BARIOS (Zenit Sankt Peterburg, Roma)

Potpuno ludilo nastalo je tezgama zimske pijace zbog strašnog Kolumbijca. Sve je slutilo na to da će Barios pravo iz Boke Juniors u Zenit kao zamena za Leandra Paredesa, čak se šuškalo da je mladi vezista u avionu za Sankt Peterburg, ali se u međuvremenu uključila i Roma, pa se cela operacija ozbiljno zakomplikovala. Problem je što ni Rusi, ni Italijani neće da plate otkupnu klauzulu od 21.000.000 evra. Zenit je dosad ponudio 13.000.000 evra za transfer, plus 5.000.000 evra krozh bonuse, dok Roma daje 3.000.000 za pozajmicu i opciju kupovine na 21.000.000 evra. Navodno, Zenit je mnogo bliži potpisu jer postoji usmeni dogovor dve strane. Čekamo.

MIŠI BATŠUAJI (Everton, Vest Hem)

Od praktično završenog transfera u Monako i oproštaja od Valensije, Batšuaji je došao u situaciju da u Briselu čeka rasplet i da se praktično sve rešava poslednjeg dana. Povratak u Čelsi ne dolazi u obzir, ostanak u Valensiji je samo krajnja varijanta, mada baš teško izvodljiva, a sve ostale „tezge“ su propale. Od Milana, do Đenove. Everton je najuporniji i pozajmica do leta se čini realnom, dok ga Vest Hem vidi kao opciju ako Maksi Gomez zaista ostane u Selti do leta. Čelsi želi da ga se reši i traži nekog kome će da ga proda, ali vreme prolazi, a zainteresovanih klubova za ovakav posao - nema.

ČIČARITO (Valensija)

Sudbina Meksikanca na Olimpijskom stadionu imaće direktan uticaj na ostale poslove. Valensija i Vest Hem nikako da se nađu oko obeštećenja, pošto su u Londonu odbili vrlo dobrih 8.500.000 evra za njega. Marselino Toral želi Čičarita kako bi popunio mesto Mišija Batšuajija, ali ako Čekićari budu i dalje otezali, okrenuće se ozbiljno Alavesovom ofanzivcu Rubenu Sobrinu.

ADRIJEN RABIO (Barselona, Totenhem, Bajern, Liverpul, Čelsi)

„Mamin sin“ je od sigurnog prelaska u Barselonu stigao do nimalo prijatnog statusa - poslednji dan prelaznog roka dočekuje u drugom timu Pari Sen Žermena, gde trenira kako bi održavao formu, bez saznanja gde bi mogao da nastavi karijeru. Kao od šale je odbio Totenhem i platu od 7.500.000 evra, jer se nada pozivu Liverpula kojeg - nema. Bajern ga takođe želi, ali nisu se odgovorni u Minhenu pretrgli da bi ga doveli. U opticaju je navodno i Čelsi, ali ništa se konkretno nije desilo. Barselona je sve dalje i čini se da bi Rabio lako mogao da ostane na Parku prinčeva do leta. No, da vidimo šta donosi dan pred nama.

GERI KEJHIL (Arsenal, Kristal Palas)

Kapiten Čelsija se pomirio s tim da kod Mauricija Sarija neće dobiti ozbiljniju minutažu, zbog čega je i sam počeo da razmišlja o odlasku kako bi dobio veći prostor na terenu. Već je odbio Fulam, Klaudio Ranijeri se nadao da bi na konto dobrih odnosa sa Čelsijem mogao da ga dobije, a u igri su ostali Arsenal i Kristal Palas. Tobdžije traže pojačanje na štoperu posle ozbiljnih problema sa povredama Papastatopulosa, Košćelnog, Holdinga... Kristal Palas bi taj posao da upropasti i ojača svoju odbranu pred nastavak sezone.

ANDREAS KRISTENSEN (Borusija Dortmund)

Priča od koje se možda i najmanje očekuje. Čelsi je navodno već odbio ponude Juventusa, Bajerna, Barselone i još nekih klubova s Ostrva za danskog štopera, mada britanski mediji tvrde da Sari postavio cenu na 7.000.000 evra za pozajmicu do kraja sezone. Kristensen, kao i Kejhil, ne dobija pravi prostor za igru u Premijer ligi i više ga Sari koristi u Ligi Evrope i kup takmičenjima. Ipak, Italijan ga vidi kao dobar zalog za budućnost i ako bi morao da se odrekne nekoga, onda bi to pre bio Kejhil, nego Kristensena. Male su šanse da Danac ode, ali postoje...

NIKOLA KALINIĆ (Šalke, Betis)

Posle dolaska Alvara Morate u Madrid otvorena su vrata za odlazak Nikole Kalinića, iako on to ne želi. Primoran je prosto jer za njega neće biti mesta u timu pored Grizmana, Koste i Morate. Šalke je bio sigurica za narednih šest meseci, ali se u pregovore uključio Betis, koji i dalje traži čoveka koji će garantovati golove u nastavku sezone posle odlaska nedovoljno konkretnog Tonija Sanabrije, za siguran opstanak u Primeri. Biće to pravi rat dva autsajdera za hrvatskog golgetera.

VINSENT JANSEN (Betis, Barnli, Aston Vila)

Ako Kalinić ne bude dostupan, Vinsent Jansen će biti naredna opcija za Betis. Holanđanin je izgubio sve kredite kod Mauricija Poketina i ovaj ga više ne želi u timu. Postavljena je cena na 13.000.000 evra za obeštećenje, mada u opticaj dolazi i pozajmica. Tu su se uključili Barnli i Aston Vila, koji iz različitih potreba žele Jansena. Prvi da bi pojačao konkurenciju u borbi za opstanak, drugi zbog jurnjave za plej-ofom za Premijer ligu. Doduše, pitanje je da li je Jansen pravi čovek za takve poslove? Verovatno će negde otići verovatno i najveći promašaj Totenhema u novijoj istoriji, videćemo samo - gde?

Foto: Reuters


tagovi

Zimski prelazni rok 2019VilijanIvan PerišićJanik Fereira KaraskoIdrisa GejMaksi GomezVilmar BariosHakim ZijehMiši BatšuajiČičaritoAdrijen RabioGeri KejhilAndreas KristensenNikola KalinićVinsent Jansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara