Ludnica poslednjeg dana u Firenci: Potpisali Pedro i Dankan, uskoro sleće Gezal, do 22.00 stiže još jedan špic

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.19. | 18:19

Veliku konkurenciju imaće naš Dušan Vlahović...

Mnogi italijanski klubovi kupuju užurbano poslednjeg dana prelaznog roka, ali nigde od jutros nije takva ludnica kao u Firenci, gde Viola u preostalim satima završava ili je završila čak četiri transfera?! 

Napadač Fluminensea Pedro (22) stavio paraf na ugovor, baš kao i mladi golgeter Liverpula Bobi Dankan (18). Rašid Gezal (27) iz Lestera na putu je za Italiju i svakog časa očekuje njegovo sletanje u Firencu, dok su kontakti sa Remijem Udenom (22) iz Remsa neprekidni poslednjih sati i očekuje se da posao bude završen do 22.00, kada se na Apeninima zvanično zatvara letnja pijaca. 

Izabrane vesti

Dakle, radi se o čak trojici napadača - što baš i nije dobra vest za našeg Dušana Vlahovića - i jednom krilnom ofanzivcu. Brazilac Pedro plaćen je Fluminenseu 11.000.000 evra i zapravo bi trebalo da bude jedno od najvećih pojačanja Viole ovog leta. Radi se o momku kog je svojevremeno tražio i Real Madrid. Pedro je klasičan špic, ove sezone postigao je pet golova na 10 utakmica za Flu, a ukupno 20 komada na 58 mečeva za slavni klub otkako je ušao u prvi tim.

Bobi Dankan je rođak Stivena Džerarda i jedan od talentovanijih Liverpulovih klinaca. U pozivu Fjorentine video je šansu da što pre kroči na veliku scenu. Redsi su malo zatezali, ali su na kraju pristali da ga puste za 2.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. 

Kada je u pitanju Rašid Gezal posao je praktično zaključen. Igrač se svakog časa očekuje u prostorijama kluba na Artemio Frankiju. Alžirac se nije dobro snašao među Lisicama i pokušaće da rehabilituje karijeru u Firenci. Dogovor dva kluba je sledeći - 300.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, plus 9.700.000 evra za otkup na kraju sezone.

Za sada "visi" samo transfer Remija Udena. Igrač se između Selte i Fjorentine odlučio za ovu drugu opciju, pa se čeka samo dogovor dva kluba. Viola je ponudila 10.000.000 evra...

Pominju lokalni mediji iz Firence još neka imena, pre svih Hatema Ben Arfu i Rodriga De Paula iz Udinezea, ali ti kontakti nisu intenzivni. Pogotovo ne sa Zebrama koje za svog vezistu traže oko 25.000.000 evra.

Ovo je bez sumnje jedan od najuzbudljivijih prelaznih rokova u Fjorentini. Podsetimo, prethodnih dana stizali su Riberi, Kaseres, Pulgar, Boateng, Badelj... 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara