Detalj sa finala (AFP)
Detalj sa finala (AFP)

Ludnica u crvenom grotlu, Afrika ima novog šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 23:12

Evrogol najavio slom najtrofejnijeg afričkog kluba

Poraz nije bio moguća opcija u spektakularnom ambijentu u kojem je marokanski Vidad večeras postao Afrike.

U crvenom grotlu u Kazablanki pred 45.000 svojih navijača, Vidad je savladao najtrofejniji afrički klub Al Ahli 2:0 i po treći put u klupskoj istoriji se okititio titulom kontinentalnog prvaka. Al Ahli nije uspeo da dođe do 11. titule i treće uzastopne čime bi ispisao istoriju afričkog fudbala.

Izabrane vesti

Neverovatan ambijent su priredili marokanski navijači. Tribine su se crvenele već nekoliko sati pred utakmicu a nešto manje od 45.000 srećnika je uspelo da se dokopa zlata vredne ulaznice. Gostujućih navijača iz Egipta je bilo tek oko 500 i bili su nemoćni kao i njihovi miljenici na terenu.

Nenormalnu buku su pravili domaći navijači tokom celog meča i bili pravi 12. igrač svog tima. Nošeni ludačkom podrškom sa tribina domaći fudbaleri su od starta napali svim silama i nagovestili gostima da ih čeka pakao. Već u devetom minutu je Vidad pogodio prečku a onda je usledio najlepši detalj meča i jedan od najboljih golova u istoriji afričkog klupskog fudbala.

Dete kluba i dugogodišnji krilni napadač Zuhair Al Mutaraži je u 15. minutu postigao gol za pamćenje spektakularnim udarcem sa 30 metara. Kakav način i trenutak da otvori put do titule!

Dominirali su domaći i posle toga, Al Ahli je samo imao prividnu prednost u posedu lopte iz kojeg ništa nije uradio. Vidad je na pauzu otišao sa zasluženim vođstvom, a onda drugi deo igre otvorio na najlepši mogući način. Opet Al Mutaraži! Istrčao je kontru i iz drugog pokušaja opet matirao golmana Al Ahlija čime je prelomio finale i pitanje šampiona Afrike.

Tek u poslednjih desetak minuta su gosti napali nešto konkretnije ali je bilo kasno...

Vidad je osvojio treću titulu šampiona Afrike, drugu u poslednjih pet godina i prekinuo dominaciju „afričkog Real Madrida“. Da se finale nije igralo u Kazablanki, možda bi epilog bio drugačiji, ali u ovakvim uslovima je egipatski velikan bio osuđen na poraz...



tagovi

VidadAl Ahli Kairo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara