Ludo, ludo, ludo: Spektakl Srbije i Italije, devet golova i volejčina Jovana Mijatovića o kojoj će se dugo pričati (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.10.23. | 20:04

Na kraju omladinska selekcija Srbije slavila protiv vršanjaka iz Italije - 5:4

Igrao je Metalac u Mozzart Bet Superligi, dolazili su u srce Šumadije Crvena zvezda i Partizan, bio je stadion u Gornjem Milanovcu i domaćin finalne utakmice Kupa Srbije, ali spektakl nalik večerašnjem nije video. Duel omladinskih reprezentacija Srbije i Italije trebalo je da bude običan test pred evropske kvalifikacije, a pretvorio se u pravi vatromet, uz devet golova zaključno sa volejčinom Jovana Mijatovića o kojoj će se dugo pričati - 5:4 (1:1) za Orliće.

Selekcija Radovana Krivokapića, koja je u kadetskoj selekciji bila u vrhu Evrope, počela je meč protiv objektivbno boljeg rivala u kombinovanom sastavu. Međutim, na poluvremenu je imala povoljan rezultat, da bi u nastavku sevalo na sve strane. Ključnu ulogu imao je napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović, koji je sa dva gola i asistencijom potpisao trijumf Orlića protiv Azurina.

Izabrane vesti

Upečatljiv učinak Zvezdin Bekam je pogurao do granice savršenstva u prvom minutu sudijske nadoknade. Na semaforu je bilo 4:4, kada je posle jednog vazdušnog duela lopta došla do Mijatovića na rubu kaznenog prostora. Usledio je savršen udarac levom nogom, i jak i precizan, tek toliko da ostane van domašaja italijanskog čuvara mreže. Kako je Mijatović šutnuo teško da bi italijanski čuvar mreže odbranio taj udarac. Jer je imao seniorsku silinu i snagu, gotovo sigurno bi mu probušio ruke.

Publika je u Gornjem Milanovcu je dugo stajala na nogama kako bi pozdravila “vanbastenovski” volej Zvezinog bisera. Naravno, apludirala je i svim ostalim akterima, jer je u 32. minutu bilo 0:0. A onda su dva raspoložena rivala igrali bez garda, razmenjivali udarce, zaključno sa bombom Jovana Mijatovića.

Aplauzi za Zvezinog napadača, koji je ove jeseni pogađao mreže Jang Bojsa i Mančester Sitija, ali i pohvale za Marka Mladenovića. Reč je momku odraslom u Nemačkoj, koji je izabrao da igra za Srbiju i pokazao da će biti kapitalno pojačanje za talentovanu selekciju Radovana Krivokapića. Upravo je vezista Ajntrahta poništio inicijalno vođstvo Azurina i najavio vrlo čudnu utakmicu. Briljirao je u prvom poluvremenu golman Srbije Lijeskić, skinuo tri zicera u trenucima velike inicijative Italije.

Samo 28 sekundi u nastavku bilo je potrebno Jovanu Mijatoviću da matira Italijane na startu drugog dela! Uveo je selektor Radovan Krivokapić golgetera Crvene zvezde i on je pokazao samo da je u sjajnoj formi. Primio je loptu od požrtvovanog Đure Đulija Đekića, zatim fintom izbacio rivala i matirao "azure".

Italijani su pokušali da izjednače, ali već u 58. minutu bilo je 3:1 za Srbiju. Jovan Mijatović je primio dubinski pas na 30 metara, usepo da sačuva loptu, a onda da pogodi na drugoj stativi Marka Mladenovića koji je tako sa dva metra postigao svoj drugi gol na meču. Jeftino su Italijani dobili penal. Sudija Miletić nije najbolje video situaciju jer je Dele Monake pao u šesnaestercu a da ga defanzivac Srbije jedva dotakao rukom po telu. Međutim, sudijska je bila poslednja, Dela Monake je uspeo da matira Lijeskića u 72. minutu za 3:2. Već u 77. minutu bilo je 3:3, Lorenco Anhele, igrač Juventusa pogodio je sjajno sa 18 metara sam ugao. Veliki pad Srbije iskoristio je Luka Lipani, lider rivala koji je u 80. minutu sa 17 metara pogodio bliži ugao Lijeskića za preokret 3:4.

Međutim, nije tu bio kraj dešavanjima u Milanovcu. Imala je Srbija snage za još jedan preokret. U 86. minutu najbolje je skočio još jedan Zvezdin igrač Aleksej Vukićević i poravnao rezultat. A onda je Jovan Mijatović na već opisan način demonstrirao klasu.


tagovi

Jovan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara