Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ludogorec izvršio misiju da ne izgubi u Danskoj, opasniji Midtjiland ima za čim da žali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.09.21. | 20:32

Domaćin poveo u trećem minutu, a primio gol posle kontre rivala malo po isteku pola sata igre - 1:1

Grupa F Lige Evrope, ona u kojoj je Crvena zvezda, odmah je apostrofirana kao jedna od najizjednačenijih. Dok su Crveno-beli i Braga u Beogradu tokom većeg dela utakmice na terenu delovali kao da će oba tima zadovoljiti bod, Ludogorec se u Danskoj protiv Midtjilanda tokom većeg dela utakmice povukao iza lopte i čekao priliku iz kontra napada. Šampion Bugarske je na terenu izgledao kao tim koji je na gostovanje došao ne da pobedi, već da ne izgubi. Misija je ispunjena uz anemično napadačko izdanje i dosta sreće kod izjednačujućeg gola - 1:1.

Nije Mitjiland od starta sezone "nadigrao" mnogo timova po pitanju poseda lopte. Do premijere Lige Evrope odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima i tek u četiri navrata prednjačio u pomenutom segmentu. Večeras je bio izrazito dominantan, držao u rukama konce igre i zato može da žali što posle uvodne runde nema pobedu. Vukovi su uništili goste u svim statističkim kategorijama, ali nisu pronašli način da mu zadaju završni udarac.

Izabrane vesti

Izvesno je i da Ludogorec nije pokazao pravo lice jer na sever Evrope nije doputovao sa glavnim trenerom Valdasom Dambrauskasom zbog pozitivnog Korona testa, već ga je predvodio pomoćnik Stanislav Genčev. Danski predstavnik je znao da mu i taj detalj pojačava šanse za uspešan početak, te je napao od prvog minuta, a već u trećem poveo.

Akciju koja je odličan pokazatelj čega bi Crvena zvezda u oktobru trebalo da se pazi izveli su Evander i Gustav Isaksen. Brazilan je poslao teledirigovanu loptu u šesnaesterac, a mladi krilni fudbaler se ušunjao iza leđa odbrane pre nego što je presekao loptu glavom i poslao je u gol.

Sastav iz Razgrada je i posle vodećeg gola rivala ostao dosledan svojoj taktici i prepuštanju težišta igre rivalu, ali je malo po isteku pola sata igre na petnaestak sekundi ubrzao igru i to mu je donelo gol. Doduše, ne bi se mreža Olafsona tresla da krucijalnu ulogu nije odigrao faktor sreće. Tekpeti je sa loptom ušao u sredinu, šutirao, a lopta je uz odbitak od odbrane domaćina volšebno stigla do Kirila Despodova. Reprezentativac Bugarske je brzo razmišljao i instinktivno delao, te postigao pogodak, ispostavilo se, vradan boda.

Koliko je ofanzivna igra Ludogoreca bila nepostojoća i anemična, vidi se i kroz činjenicu da je gol Despodova bio ujedno i jedini udarc gostiju u okvir (ukupno četiri). Za to vreme, Midtjiland ih je uputio 18, pet u metu. Jedan od opasnijih delo je bivšeg fudbalera Selte Pionea Sista kojeg je loptom počastio Isaksen. Strelac prvog gola je probio po desnoj strani, zašao duboko u šesnaesterac, a Sisto sa ivice peterca šutirao pravo u hrvatskog golmana Kristijana Kalinu.

Želela je ekipa Boa Henriksena ceo plen i tu činjenicu nije bilo moguće izbeći. Naročito kada je domaćin u dubokoj nadoknadi od sedam minuta nastavio da juri pobedonosni gol. Međutim, odbrana Ludogoreca je dobila prelazne ocene.

Nema sumnje da će za dve nedelje kada u Ludoj šmui gostuje Crvena zvezda, Ludogorec pokazati nešto drugačije lice. Biće tu glavni teren i najvijači, ali večerašnje izdanje šampiona Bugarske može da raduje crveno-bele, dok predstava Midtjilanda ne bi trebalo da ga uplaši.

LIGA EVROPE - 1. KOLO

GRUPA F

Četvrtak

Midtjiland - Ludogorec 1:1 (1:1)

/Isaksen 3 - Despodov 32/

Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0)

/Rodić 75, Katai 85pen - Galeno 76/




tagovi

LudogorecMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara