(Reuters)
(Reuters)

Luis Enrike o sistemu 4-2-4: Ja sam trener, ja odlučujem! Nismo ovo zaslužili

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 04:02

PSŽ pretrpeo drugi najteži poraz u Ligi šampiona u eri katarskih vlasnika

Polako počinje Luis Enrike da nervira sve oko sebe. Nije mu dugo trebalo. Tek nekoliko meseci je na klupi Pari Sen Žermena, ali i to je dovoljno da otvori polemiku, pošto mu navijači i novinari i te kako zameraju na postavci prilikom gostovanja na Sent Džejmsis parku, gde je njegov tim lako razoružan (1:4).

Glavna kritika francuskih medija odnosi se na odsustvo ravnoteže u timu koji je suprotstavio Njukaslu. Iako na papiru deluje da je poslao na teren ofanzivan sastav, ispostavilo se da nijedan napadački orijentisan fudbaler nije postigao gol, već je to uradio levi bek Lukas Ernendez. A na sve to PSŽ je bio posložen u formaciji sa dvojicom centralnih vezista i čak četvoricom napadača.

Izabrane vesti

Tako su Manuel Ugarte i Varen Zaire Emeri „rastrgnuti“ na sredini terena, jer Kilijan Embape, Usman Dembele, Randal Kolo Muani i Gonsalo Ramoš ne vole baš da igraju odbranu i(li) se vraćaju na svoju polovinu, pa je prvak Francuske izgledao bespomoćno u nečemu što je najbliže raspored 4-2-4. Verovatno razumljivo jedino Enrikeu.

Kad su ga pitali da li može da objasni šta je želeo, Španac je uzvratio:

Pitate me zašto sam odredio taj sistem? Zato što sam ja trener. Ja odlučujem. Ceo meč smo igrali u istom sistemu“.

Sveci su pretrpeli drugi najteži poraz u Ligi šampiona u eri katarskih vlasnika, posle onih 1:6 od Barselone marta 2017, a prvi put posle 26 godina su primili četiri gola u susretu grupne faze, jer ih je sa toliko „počastio“ Bajern oktobra 1997, pa čak bio i ubedljiviji (5:1).

Razultat je povoljan za Njukasl, ali mi se čini da ovo nismo zaslužili. Bilo je dosta dobrih pozicija koje smo mogli da iskoristimo. Samo, kad nam skrate prostor, onda moramo da igramo bolje, da se više trudimo. Rezultat je pravedan, ali pomalo preteran“, deluje i kontradiktorno Luis Enrike.

Da je ovih 1:4 u Engleskoj incident ne bi niko na Parku prinčeva toliko brinuo, naročito ako se zna da se sezona tek zahuktava, ali PSŽ minulog vikenda nije dobio Klermon, ranije izgubio od Nice, odigrao nerešeno sa Tuluzom i Lorijanom. Previše kikseva...

Odigrali smo tek dva gola i drugi smo na tabeli u uzbudljivoj grupi“, dodao je Enrike, čija ekipa će u naredna dva kola Lige šampiona igrati protiv Milana.

Strelac jedinog gola za Parižane, Lukas Ernandez deluje samokritično:

Pravili smo pojedinačne greške. Nismo uradili ništa što smo se dogovorili. Ovo je bila utakmica za zaborav. Potrebno je da naučimo nešto iz grešaka. Naš zadatak je da delujemo bolje na terenu, a ne da pričamo pred kamerama i mikrofonima“, dodao je Ernandez.


 




tagovi

Pari Sen ŽermenLuis EnrikeLiga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara