Luis Enrike (©Reuters)
Luis Enrike (©Reuters)

Luis Enrike prvi pik De Laurentisa za Napolijev juriš na Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 14:10

Špancu bi u stručnom štabu mogao da se pridruži sunarodnik Pepe Reina

Vratio je Napoli skudeto na Vezuv posle 33 godine, ali tu ne planira da se zaustavi. Ekscentrični vlasnik Napolitanaca Aurelio de Laurentis želeo bi da na užarenoj klupi koju je napustio Lučano Spaleti vidi Luisa Enrikea.

De Laurentis je već najavio juriš na trofeje i pre svega pehar Liga šampiona, a španskom stručnjaku nije strana borba za “ušatog“. Vodio je Barselonu i sa njom 2015. osvojio triplu krunu. Nada se prvi čovek Napolija da bi te rezultate mogao da ponovi na stadionu “Dijego Armando Maradona“. San o Ligi šampiona ove sezone ostao je nedosanjan, zaustavili su ih Milan i Rafael Leao.

Izabrane vesti

Korijere delo sport prenosi da će Enrikeu biti ponuđen dvogodišnji ugovor vredan 10.000.000 evra po sezoni. Unosan ugovor za čoveka koga De Laurentis vidi kao iskusnog trenera za elitno evropsko takmičenje.

Enrike je već vodio klub u Italiji i to Romu u sezoni 2011/12, kada je tim završio na sedmom mestu. Njegova dalja trenerska karijera je daleko uspešnija, pogotovo istorijska sezona 2014/15 u Barseloni. Trenirao je špansku reprezentaciju od 2019. do 2022. kada je posle nesupešnog Svetskog prvenstva i ispadanja u osmini finala od Maroka dao ostavku.

U Napulju bi 53-godišnjem Špancu moga da se pridruži zemljak Pepe Reina. Golmanu Viljareala i bivšem fudbaleru Napolija ugovor ističe u junu i šuška se da bi mogao u Enrikeov stručni štab.

Sad, koliko će temperamentni Enrike moći sa De Laurentisom već je sasvim druga tema. Spaleti je u Napulju bio omiljen, vratio im je titulu, pa opet nije mogao sa gazdom. Svađa sa De Laurentisom i automatsko produženje ugovora bez znanja 64-godišnjeg trenera bili su samo kulminacija netrpeljivosti.

Potom su mediji kao Spaletijeve naslednike pominjali iskusne Rafu Beniteza i Antonija Kontea, dva lisca koji su već trenirali u Italiji i koji znaju kako se osvajaju trofeji. Mada je De Laurentis razmišljao i o mlađim kandidatima. Tijago Mota radi odlične stvari sa Bolonjom. I trener Fjorentine Vinčenco Italijano je u fokusu. Strateg Viole izborio je dva finala, sinoć su prvo izgubili u finalu Kupa Italije, ali mu ostaje finale Lige konferencije.

Ipak, Luis Enrike je prvi pik. A posle osvojenog “skudeta“ svi bi na klupu Napolitanaca.


tagovi

Luis EnrikeLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara