Luis Suarez (© AFP)
Luis Suarez (© AFP)

Luis Suarez ponovo živi dečački san: Nasional zakazao duel sa Liverpulom za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 03:42

Kolo pre kraja poznat osvajač urugvajske Klausure

U svojoj prvoj profesionalnoj sezoni (2005/2006), do nedavno i jedinoj u kojoj je igrao u Urugvaju, Luis Suarez je bio šampion sa Nasionalom. Sjajni golgeter potom je osvajao trofeje sa Ajaksom, Liverpulom, Barselonom i Atletiko Madridom, a letos se vratio iz Evrope u matični klub da mu pomogne u nameri da stigne do 49. titule nacionalnog prvaka.

I još samo malo treba mu da ostvari taj cilj.

Izabrane vesti

Kolo pre kraja Klausure Nasional je kao gost savladao Serito 2:1 (1:0) i obezbedio prvu poziciju, koja donosi megdan sa Liverpulom iz Montevidea, pobednikom Apertutre. Te utakmice biće verovatno i poslednje za Luisa Suareza u karijeri jer mu u novembru ističe ugovor i veliko je pitanje hoće li se posle učešća sa reprezentacijom Urugvaja na Mundijalu u Kataru vraćati na teren.

Kako bilo, trofejni napadač svojim povratkom pomogao je ekipi da stigne na korak do cilja. Nije se Suarez upisao u strelce protiv Serita, ostao je na pet golova u 12 nastupa pošto mu je u prvom poluvremenu poništen pogodak zbog ofsajda. Bio je to drugi put da su gosti uzalud zatresli mrežu rivala u prvom delu meča, ali je zato sve bilo regularno kod akcije iz 18. minuta, kada je Franko Fagundez bio precizan. Potom je početkom drugog dela meča, samo dva minuta po povratku sa odmora, Felibe Sarbaljo pogodio za, ispostaviće se, nedostižnih 2:0.

Jedino što su domaćini uspeli bilo je da ublaže poraz preko Hulijana Peruha u 88. minutu.

S ova tri boda Nasional je otišao na +4 u odnosu na River Plejt i Deportivo Maldonado, pa će duel sa Danubiom 30. oktobra biti revijalnog karaktera za domaći sastav. A, onda okršaj sa rivalom koji želi prvu titulu u svojoj istoriji dugoj 107 godina.

URUGVAJ 1 (KLAUSURA) – 14. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Rentistas – Feniks 1:3 (0:1)

Maldonado – Defensor Sporting 0:0

Nedelja

Liverpul M. – Sero Largo 1:0 (1:0)

Danubio – Albion 3:0 (0:0)

Penjarol – River Plejt M. 1:1 (0:1)

Ponedeljak

Montevideo Siti – Boston River 0:2 (0:0)

Vonderers – Plaza Kolonija 2:1 (0:1)

Utorak

Serito - Nasional 1:2 (0:1)



tagovi

Urugvaj 1Nacional UrugvajLiverpul MontevideoLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara