Luiz Adrijano (©AFP)
Luiz Adrijano (©AFP)

Luiz Adrijano napunio Independijente Medeljin i ostavio ga bez nokaut faze Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 02:01

Prolaz obezbedio i Nasional minimalnom pobedom nad Netripolitanosom

Iz Grupe B u nokaut fazu Kopa Libertadores idu dalje brazilski Internasional i urugvajski Nasional, to je i definitivno rešeno posle utakmica poslednjeg kola.

Pred završnicu prvog dela šanse za prolaz dalje imao je još i Independijente iz Medeljina, koji na kraju ipak mora da se zadovolji odlaskom u Kopa Sudamerikanu. Za to je najzaslužniji je Luiz Adrijano sa dva pogotka, oba na asistencije Maurisija u konačnoj pobedi rezultatom 3:1 (3:0). Ovim trijumfom Internasional je obezbedio i prvo mesto pred drugi deo takmičenja.

Izabrane vesti

Sve se ove večeri vrtelo oko dvojca Adrijano - Maurisio. Prekaljeni napadač je pre dva gola uspeo da razigra svog saigrača sa desnog krila za 1:0 već posle nepuna tri minuta loptanja. Bio je to prelep gol, pošto je sa ivice šesnaesterca pucao u bliži, golmanov ugao. Možda se očekivalo da će ovde biti nekakve drame, ali je ista izostala već posle tek nešto manje od pola časa igre. Upravo je Luiz Adrijano još dva puta zatresao mrežu protivnika i posle 27 minuta na semaforu je stajalo 3:0 za domaći sastav.

U Porto Alegreu su već tada počeli sa slavljem jer je bilo jasno da Independijente nema šta da traži. I nije, pokazalo se ubrzo na delu, bez obzira što je ovaj susret dočekao posle tri vezane pobede u grupi... Gosti jesu stigli do počasnog gola u 50. minutu preko Ponsa, ali to je bilo sve. Ostatak utakmice najviše je prošao u znaku domaćina koji je komotno mogao i da uveća pobedu, ali se nije dalo...

Adrijano je do ova dva pogotka večeras u dresu Internasionala bio strelac još samo dva puta - protiv Metropolitanosa u Kopa Libertadores i Santosa u domaćem prvenstvu. Dva gola na jednom meču nije postigao skoro godinu dana, još iz vremena kada je igrao u Turskoj.

Sa tri brza pogotka, Internasional je brzo "anestezirao" protivnika, toliko da je izostao fudbal jačeg intenziteta. Najveća briga za sastava Mana Menezesa jeste Adrijanova povreda zbog koje sa terena morao da izađe već na poluvremenu i prepusti mesto Pedru Enrikeu. Njemu se u nastavku dva puta stativa isprečila na putu do gola...

Najveći profit iz Independijenteovog poraza ostvario je urugvajski Nasional koji je sa minimalnih 1:0 dobio Metropolitanos i to pogotkom Dijega Polentea u 40. minutu. Oslobodio se svog čuvara i sa ivice kaznenog prostora uputio neodbranjiv udarac pored stative i za pobedu koja je donela prolaz dalje.

Žreb za narednu fazu Kopa Libertadores je 5. jula.

KOPA LIBERTADORES - POSLEDNJE 6. KOLO

Grupa B

Internasional - Independijente Medeljin 3:1 (3:0)

/Maurisio 2, Adrijano 22, 27 - Pons 50/

Nasional - Metropolitanos 1:0 (1:0)

/Polente 40/



tagovi

InternasionalLuiz AdrijanoNasionalIndependijente MedeljinKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara