Luka Dinj leži na terenu dok mu se ukazuje pomoć (©Reuters)
Luka Dinj leži na terenu dok mu se ukazuje pomoć (©Reuters)

Luka Dinj opet propušta meč sa Arsenalom

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 10:01

Aston Vila će morati da dočeka Topdžije (subota, 13.30) u 30. kolu Premijer lige bez francuskog reprezentativca. Promo kvota u Mozzartu na trijumf gostiju je 2,50

Ne da se francuskom beku Luki Dinju da igra protiv Arsenala. Od kako je došao 2018. godine u Premijer ligu, nekoliko puta mu se dešavalo da zadobije povredu baš pred duel sa Tobdžijama. I sada, opet – stradala mu je zadnja loža. Trener Aston Vile Stiven Džerard je potvrdio: Dinj propušta duel koji se igra u subotu od 13.30 časova.

Trebalo je do sada da odigra sedam mečeva protiv Arsenala, ali samo četiri puta mu je izađao na crtu. Dva puta ga je pobeđivao, po jednom igrao nerešeno i izgubio, sve u dresu Evertona.

Izabrane vesti

Dinjovi problemi su počeli u sezoni 2019/2020, stradao mu je list u drugoj polovini sezone i nije bio u konkurenciji za meč na Emirejtsu, koji je pripao londonskom klubu sa 3:2.

Propustio je Francuz i narednu utakmicu, 19. decembra 2020. godine je ostao kući i na televizoru je gledao trijumf nad Arsenalom sa 2:1. Tada je Dinj, neposredno pred utakmicu, povredio skočni zglob.

13.30: (3,05) Aston Vila (3,35) Arsenal (2,50)

Ove sezone je takođe propustio priliku da igra protiv Tobdžija. Everton je u početkom decembra ugostio Arsenal na Gudisonu, ali levi bek opet nije bio u konkurenciji. Zapravo, od tada više nije odigrao nijedan meč za tim iz Liverpula, u januaru je prešao u Aston Vilu.

Od dolaska u Birmingem Dinj je odigrao osam od devet premijerligaških mečeva. Sam,o je preskočio susret sa Sautemptonom. Prošlog vikenda ga je zadesio maler na duelu sa Vest Hemom na Olimpijskom stadionu, već posle 10 minuta je morao da zatraži izmenu zbog bola u zadnjoj loži. Ustupio je mesto Ešliju Jangu, a kasnije je londonski klub slavio sa 2:1.

Luka će propustiti ovu utakmicu. Još leči zadnju ložu. Mislim da problem nije prevelik, ne očekujem da bude dugo van terena. Priključiće se reprezentaciji Francuske i njihovi lekari će proceniti. Dobio je poziv, možda neće odigrati prvu utakmicu, ali za drugu očekujem da bude u konkurenciji“, kazao je Džerard.

Galski petlovi 25. i 29. marta igraju dve prijateljske utakmice, u sklopu priprema za Mundijal u Kataru. Odmeriće snage sa Obalom Slonovače i Južnom Afrikom, a u planu selektora Didijea Dešana bilo je da Dinj podeli minutažu sa Lukasom Ernandezom. Do sada je Dinj odigrao 43 meča za Francusku.

Pored 28-godišnjeg defanzivca, Aston Vila će danas protiv Arsenala da bude i bez Marvelusa Nakambe i Kortnija Hausea. Obojica su takođe povređeni.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 2:3

/Džoni 26, Trinkao 45+11 - Herison 63, Rodrigo 66, Ajling 90+1/

Subota

13.30: (3,05) Aston Vila (3,35) Arsenal (2,50)

Nedelja

15.00: (2,20) Lester (3,35) Brentford (3,35)

17.30: (1,80) Totenhem (3,60) Vest Hem (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaAston VilaArsenalLuka Dinj

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara