Radost Luke Jovića (©Reuters)
Radost Luke Jovića (©Reuters)

Luka Jović & Liga Evrope – savršen spoj! Sad još da pokaže da definitivno pripada Milanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 00:14

U drugom po snazi evropskom takmičenju nije daleko od učinka gol po meču, a ove sezone u dresu Rosonera protivničke mreže trese na 100 i kusur minuta...

Isprva traljavo, neubedljivo. U poslednje vreme obećavajuće. Milan je počeo da dobija od Luke Jovića ono što je i očekivao. Možda i više od toga, jer sve više podseća na svoju verziju iz dana provedenih u Frankfurtu, kada je bio 'smrt' za protivničke golmane u Ligi Evrope.

Stefano Pioli je u prvom delu sezone bio rezervisan, zahtevao je od srpskog reprezentativca da poboljšta fizičku spremu. Vremenom je, hteo to ili ne, zbog povreda bio i primoran da mu da više prostora. I kada se posle dva i po meseca u Seriji A našao u startnoj postavi – zabrljao je. Ispao naivan. Dobio je crveni karton, a strateg Rosonera verovao je da je baš to momenat kada ga treba podržati i – vratilo mu se.

Izabrane vesti

Ponovo ga je Stefano Pioli gurnuo u prvu postavu, a Luka Jović je pokazao da su on i Liga Evrope savršen spoj. Dao je gol Renu na Roazon parku – u nastavku skirvio penal, međutim, taj detalj nije uticao na to ko će proći dalje – energično insistirao i gestikulirao ka Teu Ernandesu da ga gađa na drugoj stativi, trznuo glavom i nastavio tamo gde je stao u sezoni 2018/2019 u dresu Ajntrahta. Upravo posle te sezone je u transferu vrednom 63.000.000 evra prešao u Real Madrid.

Bio je to prvi pogodak Luke Jovića za Milan na međunarodnoj sceni. Sve skupa 11 na 15 utakmica u Ligi Evrope. U drugom po snazi evropskom takmičenju, kada je gladan lopte, malo ko može da ga sačuva, da se odbrani. Važilo je to dok je bio u Frankfurtu, očigledno da će važiti i u Gradu mode.

„Jović je sjajan, kvalitetan. Zna kako da natera tim da igra dobro. Daje golove i pokazalo se da možemo sa njim i Žiruom da igramo, bili bi sjajan tandem“, nahvalio je Stefano Pioli srpskog napadača.

Nije ostao imun, bilo je i strategu Rosonera drago što ga nije 'zakucao' za klupu zbog nepromišljenosti protiv Monce, već istrpeo. Imao je 'debeo' razlog za tako nešto...

Tražio se i mučio u prvom delu sezone Luka Jović, međutim, poslednje sedmice su sušta suprotnost. Statistika je neumoljiva. U prethodnih 13 utakmica srpski centarfor je učestvovao u čak devet golova Milana! Osam je dao, zaključno sa večerašnjim na Roazon parku u Ligi Evrope, te jedan namestio.

Još sve deluje impresivnije kada se u formulu ubaci minutaža. Otkako je stigao na San Siro, upisao je tek 874 minuta, što znači da protivničke mreže trese na 100 i kusur minuta. I pritom nije puki statista, nego neko ko i te kako učestvuje u igri. A, to mu se spočitavalo dok je bio u Real Madridu. Istina, sa punim pravom, neretko je čekao da svi ostali sve odrade za njega.

U Milanu nije tako. Konkretno večeras je i te kako tražio dubinu, slao lopte u prostor za vihornog Rafaela Leaa na levom krilu. Dobrano bio je povučen, konstantno učestvovao u igri. I zato neće biti iznenađenje ako se i protiv Lacija meč sa Atalantom koji mu prethodi proustiće zbog odrađivanja suspenzije nađe u prvoj postavi. Odnosom i pruženim je to i zaslužio.

Još da uspe da kanališe emocije i ne ispolji balkansku crtu kad joj nije ni mesto, ni vreme... Gde bi mu bio kraj. Na ispad protiv Monce nije zaboravio Stefano Pioli, ali bude li još golova  potisnuće i to. Jer, samo tako će pokazati da mu jeste mesto u Milanu i da još štošta ima da ponudi na vrhunskom nivou.

„Šteta što je prošle nedelje ispao naivan, ali je dobio šansu i sve je zaslužio. Ima sjajnu priliku da pokaže da pripada Milanu“, poručio je Stefano Pioli.

Sve je na Luki Joviću. Kvalitet je neosporan, a čini se i da je želja da kao nekada teroriše rivale u Ligi Evrope.



tagovi

Liga EvropeLuka JovićStefano PioliMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara