Isko Alarkon na meču sa Granadom (©Reuters)
Isko Alarkon na meču sa Granadom (©Reuters)

Luka Jović dobio 25 minuta, golčina Asensija na debiju Njegoša Petrovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 22:49

Srpski napadač imao jednu šansu u finišu, doskorašnji vezista Crvene zvezde dobio šansu u finišu

Torino je euforično proživeo debi Dušana Vlahovića ovenčan prelepim golom posle samo 13 minuta, dok Madrid i dalje čeka da Luka Jović zablista za Real... Ponovo je srpski napadač počeo meč s klupe, ovog puta protiv Granade, ali je za razliku od poraza od Bilbaa u Kupu kralja, dobio šansu u završnih 25-30 minuta. Real je na mišiće dobio Granadu rezultatom 1:0 (0:0) i to zahvaljujući golčini Marka Asensija koji je servirao jedan od svojih specijaliteta te poslao neodbranjiv udarac sa gotovo 25 metara. Utakmicu u Madridu pamtiće Njegoš Petrović pošto je dobio svoje prve minute u dresu andaluzijskog sastava.

Mučio se Real ozbiljno da pobedi tim kome sledi tesna borba za opstanak, ali je u završnici ipak uspeo da iskoristi novi kiks Sevilje i uveća prednost na šest bodova. Ređale su se šanse za šansom, opsedali su šesnaesterac gostiju Blankosi, ali lopta nikako nije htela u gol. Anćelotijev eksperiment sa Iskom se nije ispostavio kao najbolji, jer se kompletna igra vrtela oko Asensija. Pre gola imao je još dva pokušaja, ali mu je prvi završio na stativi dok mu je drugi "skinuo" golman gostiju Luis Maksimijan.

Izabrane vesti

Shvatio je i Karleto brzo da mu sa Iskom u napadu ne ide, pa je na teren poslao Jovića zajedno sa Edenom Azarom. Dvojica fudbalera plaćenih ukupno preko 180.000.000 evra uneli su novu dozu živosti u napadačkoj trećini. Već po prvom prijemu lopte Azar je namestio šansu za Jovića, ali je lopta protutnjala pored stative. Jović se do kraja našao u još jednoj situaciji da postigne gol, ali bez uspeha. Nije bio loš, shodno vremenu koje je dobio. No, šteta je što vene u najvećem klubu na svetu, gde verovatno nikada neće dobiti pravi tretman...

Njegoš Petrović je u igru ušao umesto Aleksa Koljada u 71. minutu, tačnije nekoliko trenutaka pre nego što je Asensio matirao Maksimijana. Videćemo da li će doskorašnji vezista Crvene zvezde uspeti da se izbori za status redovnog prvotimca. Činjenica da je dobio šansu na ovako teškom gostovanju uliva nadu da može i do startne postave uskoro.

PRIMERA – 23. KOLO

Petak

Hetafe – Levante 3:0 (2:0)

/Unal 1, 29, Alenja 95/

Subota

Elče - Alaves 3:1 (0:1)

/Milja 46, 58, Fidel 86 - Hoselu 18/

Majorka - Kadiz 2:1 (0:1)

/Sevilja 20 pen, Murići 66 pen - Alkaraz 8/

Selta - Rajo Valjekano 2:0 (1:0)

/Mendez 12, 80/

Osasuna - Sevilja 0:0

Nedelja

Valensija - Real Sosijedad 0:0

Barselona - Atletiko Madrid 4:2 (3:1)

/Alba 10, Gavi 21, Arauho 43, Alves 49 – Karasko 8/

Betis - Viljareal 0:2 (0:1)

/Tores 41, Kapue 83/

Real Madrid - Granada 1:0 (0:0)

/Asensio 74/

Ponedeljak

21.00: (1,62) Atletik Bilbao (3,90) Espanjol (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićNjegoš PetrovićIsko AlarkonReal MadridGranada

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara