Jović i Kostić (© Reuters)
Jović i Kostić (© Reuters)

Luka Jović je promenio Filipa Kostića

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 10:29

Ajntraht na putu ka Ligi šampiona

Sa Mijatom Gaćinovićem i Antom Rebićem bili su spektakularni pre dve godine, imali su zanimljivih trenutaka i u reprezentaciji Srbije, a koliko se dobro razumeju Filip Kostić i Luka Jović, videlo se po obnovi saradnje u Frankfurtu. Čim su zajedno Ajntraht cveta.

Prošlo je skoro mesec dana otkako su krilni vezista i napadač opet na istom zadatku. Prošli put su stali u polufinalu Lige šampiona. Sad bi mogli do – Lige šampiona. Sve posle 13 od potencijalnih 15 bodova u poslednjih pet bundesligaških kola koji su Orlove doveli do četvrtog mesta na tabeli, sa realnim izgledima da se plasiraju u elitni kup.

Izabrane vesti

Između ostalog zbog sjajnog učinka Filipa Kostića u tom periodu: dva gola i čak sedam asistencija od 17. januara.

Nije baš lako doći do visokog nivoa na kome je Kostić sad. Ponovo je ušao u formu, što ima veze sa povratkom Luke Jovića. Onog dana kad je Luka stigao iz Madrida, Filip se promenio. Opet igra na izuzetno visokom nivou“, pojasnio je Adi Hiter, trener Ajntrahta.

Da Kostić dejstvuje kao preporođen videlo se pre dve večeri u Zinshajmu. Upropastio je odbranu Hofenhajma. Ne samo vodećim golom, već i sa dva nameštena, centaršutevima u razmaku od samo dva minuta.

Dva brza gola pokazala su da smo u sjajnom raspoloženju, da nas krasi samopouzdanje i da smo sposobni brzo da reagujemo posle izjednačenje. Pokazali smo da smo klasa“.

Ajntraht je trenutno drugi najefikasniji tim nemačke elite, odmah iz Bajerna. U sjajnom je trenutku i kad se ovako zaleteo ima osnova da razmišlja o Ligi šampiona.

Baš je zabavno. Bilo bi ostvarnje sna kad bi se sezona sad okončala, ali ostalo je još 14 kola do kraja. Ono što ne želim da radim jeste da gušim euforiju. Tu je, osećamo je“, dodaje Hiter.

Kapiten Martin Hintereger podseća i na činjenicu da je Andre Silva efikasan, drugi je strelac Bundeslige, da golove postižu i njegovi saigrači:

Imamo ogroman kvalitet u napadu, dajemo golove u pravim trenucima. Želimo da igramo međunarodna takmičenja i trenutno smo na dobrom putu. Ajntraht nikad nije igrao u Ligi šampiona“.

Konačno bi mogao.


tagovi

Luka JovićFilip KostićAdolf HiterAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara