Luka Modric (©Reuters)
Luka Modric (©Reuters)

Luka - Muka još jednom zapanjio fudbalski svet: Njegov pas je ilegalan; koji punjač koristi?

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 09:36

Pljušte pohvale na račun Realove desetke zbog fantastične asistencije

Na dan utakmice sa Čelsijem u revanšu četvrtfinala Lige šampiona pojavila se vest da je Real Madrid ponudio Luki Modriću produžetak ugovora, ali uz promenjene uslove. Odnosno, manju platu.

Posle izdanja hrvatskog veziste u utorak uveče, moraće na Santijago Bernabeuu dobro da razmisle o zahtevima hrvatskog veziste i možda promene ponudu. Njegov menadžer već je tražio da mu se u znak poštovanja vrate primanja na 12.500.000 evra godišnje, koliko je imao do pre godinu dana kada je pristao na smanjenje od 10 odsto zbog finansijske krize izazvane koronom. Ili da plata ostane makar nepromenjena u odnosu na tih 11.250.000. Posle asistencije za Rodriga to i ne bi trebalo da bude problem...

Izabrane vesti

U meču sa gostima iz Londona još jednom je Luka Modrić zablistao. Fantastičnom asistencijom kojom su Madriđani smanjili na 1:3 i izborili produžetke, u kojima su postigli gol za prolaz u polufinale, hrvatski reprezentativac pokazao je da iako u septembru puni 37 godina, njegovo vreme još nije prošlo.

Bilo je skeptičnih posle izbora za najboljeg fudbalera sveta 2018. godine, ali kao što je vino vremenom kvalitetnije, tako i Modrić iz godine u godinu potvrđuje da mu Zlatna lopta nije slučajno dodeljena. Iako je duboko u četvrtoj deceniji i dalje je, uz golgetera Karima Benzemu, najbolji fudbaler Kraljevskog kluba. Podsetimo, kluba sa 13 pehara evropskog prvaka.

U poslednje tri utakmice Lige šampiona, iskusni vezista nanizao je tri asistencije, a ukupno ih ove sezone u svim takmičenjima ima devet, uz tri gola. Nije to podatak za divljenje, ali njegov doprinos u igri Reala je ono što ga čini liderom tima. Učesnik je svake ozbiljne akcije u napadu...

"Čini se da ima mnogo godina, ali igra kao da je najmlađi u ekipi. Svakim danom je sve bolji. Igranje sa njim čini me srećnim. Nadam se da će još mnogo godina ostati sa nama", izjavio je Naćo posle utakmice.

Štoper Madriđana samo je jedan od brojih koji su sipali pohvale na Modrićev račun posle spektakularnog dodavanja.

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda, Rio Ferdinand, koji je po završetku igračke karijere postao jedan od najpoznatijih konsultanata u Engleskoj, kaže da je tokom prenosa ostao bez glasa zbog poteza Realove desetke.

"Asistencija Luka Modrića je uticala da izgubim glas. To što je uradio je ilegalno! Počeo sam da vičem 'Luka, Muka ili kako god da se zove, on je fenomen'", ispričao je Englez.

Svoje oduševljenje hrvatskim vezistom izneo je nekadašnji centarfor naše reprezentacije i Reala, Predrag Mijatović.

"Pitaću luku koji to punjač koristi kada ima toliko energije", aludirao je Crnogorac na Modrićeve godine.

Veliki je broj nekadašnjih asova sa Ostrva koji danas rade kao konsultatni u TV prenosima, pa se pored Ferdinandovih mogu čuti i komentari Tjerija Anrija, Džejmija Karagera i Petera Šmajhela.

"Svaka čast Benzemi i Rodrigu na lepim golovima, ali Luka Modrić... Način na koji probija linije i igrače čini boljima... Taj tip ima 50 godina! Zašto i dalje može izvoditi ovakve poteze? To je čudesno", pod utiskom je nekadašnji golgeter Arsenala.

Bivši štoper Liverpula Modrićevu asistenciju opisao je kao jednu od najboljih svih vremena.

"Njegovo dodavanje spoljnom za pogodak Rodriga je jedan od najboljih pasova koje sam ikad video. Apsolutno savršenstvo! Predivno za gledanje, savršeno", hvalio je Karager, a nadovezao se čuveni golman Mančester junajteda: "To je nemoguće izvesti. Kako je to uspeo", pitao se Šmajhel.

Da mu godine nisu problem, pokazuje i to što je Modrić izdržao svih 120 minuta madridske bitke za polufinale. Ove sezone je samo dvaput u 37 nastupa proveo manje od sat vremena na terenu.

Morao je da ga pomene i Karlo Ančeloti.

"Teško je izdvajati bilo koga, ali bio je spektakularan. Njegovo dodavanje bilo je sjajno", priznao je Italijan s Realove klupe.

Pohvale su stigle čak i od rivala. Antonio Ridiger bio je strelac drugog gola za Čelsi i jedan od najborbenijih u gostujućem sastavu. Ipak, morao je i on da se pokloni Kraljevima.

"Pre utakmice nije mnogo ljudi verovalo da možemo do 3:0, ali kasnije je do izdražaja došao individualni kvalitet u vidu Modrića i Benzeme", čestitao je Nemac.

Real je svoje odradio, Modrić i Benzema odveli su Madriđane u polufinale, a sada čekaju rivala. Biće to Mančester siti ili gradski rival Atletiko. Njihov revanš je večeras, a Siti ima prednost 1:0 sa svog stadiona.


tagovi

Luka ModrićReal MadridRio Ferdinand

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara