©Star Sport
©Star Sport

Luka Zorić - radilica sa istančanim njuhom za gol

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.03.23. | 16:47

Neumorni univerzalac se dobrim igrama i golovima u poslednje vreme sve više nameće šefu struke kragujevačkog Radničkog 1923 Dejanu Joksimoviću

Pola sata igre bilo je potrebno Šumadincima da napipaju pukotinu u odbrani novosadske Mladosti GAT i odškrinu vrata drugog trijumfa u prolećnom delu prvenstva. Mada je najveći deo posla kod vodećeg pogotka Radničkog iz Kragujevca obavio junak prvog prolećnog trijumfa Crvenih Vasilije Đurić, koji je veštim driblinzima „polomio kičmu“ Nikoli Jankoviću, uloga egzekutora pripala je Luki Zoriću, momku koji je letos stigao na „Čika Daču“ sa epitetom jednog od najboljih igrača Prve lige Srbije prethodne sezone.

Čudesni su putevi sudbine. Da se neposredno pred put u Srpsku Atinu nije razboleo Damjan Krajišnik, pitanje je da li bi se Luka Zorić uopšte našao među starterima za meč na „Karađorđu“. Ovako se doskorašnjoj uzdanici novobeogradskog IMT-a, koji u poslednje vreme dobija sve veći kredit kod šefa struke Radničkog Dejana Joksimovića, ukazala prilika da još jednu svoju dobru prolećnu partiju kruniše pogotkom.

Izabrane vesti

"Čitava situacija kod tog vodećeg gola plod je timskog rada, ali i sjajnog solo prodora Vasilija Đurića. Ja sam samo ispratio akciju, našao se u pravo vreme na pravom mestu i uspeo da sprovedem loptu u mrežu. Naravno da mi ovaj gol puno znači, prvenstveno zbog toga što sam dao određeni doprinos još jednoj važnoj pobedi svog tima, ali i na polju ličnog samopouzdanja za naredne utakmice", skromno konstatuje strelac vodećeg pogotka za Crvene na gostovanju u Novom Sadu.

Pogodak protiv Čukaričkog na Banovom brdu, pa sada gol na „Karađorđu“, dovoljno govore o velikom usponu forme mladog fudbalera, koji po stilu igre neodoljivo podseća na asa londonskog Čelsija Ngola Kantea. Svakako da je tome doprinela i promena pozicije u timu, s obzirom da je Zorić sezonu počeo na mestu levog beka, a da od početka prolećnog dela prvenstva igra u veznom redu, znatno bliže protivničkom golu, gde njegove ofanzivne karakteristike mogu da dođu do punog izražaja.

"Znao sam da je samo pitanje trenutka kada ću ući u pravu formu i to se eto poklopilo sa početkom prolećnog dela sezone. Istina je da sam na samom početku sezone imao potpuno drugačiju ulogu u timu i da sada, kada igram bliže protivničkom golu, češće dolazim u situacije da postignem pogodak. Ipak, na kojoj god poziciji u timu da igram, uvek se trudim da pružim svoj maksimum i ispoštujem zahteve trenera".

Dugo su Zorić i njegovi saigrači tražili izlaz iz rezultatskog tunela, u koji su zašli na samom startu prolećnog dela prvenstva, čvrsto verujući da će se točak sreće okrenuti u njihovu korist i da će dočekati trenutak kada će njihove dobre partije dobiti odgovarajuću rezultatsku satisfakciju. Posle dve pobede u nizu deluje da je Šumadincima konačno svanulo i da polako dolaze do određenog rezultatskog kontinuiteta, i to u ključnom periodu sezone, kada se dele karte za plej-of.

"Čak i u trenucima kada nam nije išlo, nismo gubili nadu. Verovali smo da će naše dobre igre i naporan rad na treninzima kad-tad početi da nam se isplaćuju. Sada je sve drugačije, vezali smo dve pobede i ostavili taj period slabih rezultata iza sebe. Sigurno da nemamo nameru da se ovde zaustavimo i ubeđen sam da ovaj rezultatski uspon nije trenutnog karaktera".

Tri kola pre završetka regularnog dela sezone, Kragujevčani se nalaze na osmoj poziciji prvenstvene tabele koja vodi u plej-of, ali im neposredno za vratom diše lazarevačka Kolubara, koja ima identičan bodovni skor kao i ekipa iz šumadijske prestonice.

"Predstoje nam tri možda i najvažnije utakmice u ovom delu sezone, pri čemu prve dve igramo kod kuće, gde ćemo uz podršku naših vernih navijača „Crvenih đavola“ pokušati da dođemo do svih šest bodova. Atmosfera u ekipi je odlična, svi smo maksimalno usredsređeni na ostvarenje našeg zacrtanog cilja, a to je plasman u plej-of. Iskreno verujem da imamo kvalitet da te naše želje pretočimo u realnost".

Neumorni univerzalac naglašava da mu boravak u Radničkom izuzetno prija, da je to jedan od retkih klubova koji zaista pruža priliku mladim igračima da steknu afirmaciju na superligaškoj sceni i da mu je želja da ostavi što je moguće značajniji trag na „Čika Dači“.

"Radnički je, u tom sam uveren, jedan od najorganizovanijih klubova u Mozzart Bet Superligi, koji mladim igračima pruža priliku da dodatno napreduju. Zaista sam srećan što sam deo jednog tako velikog kluba, koji u ovoj godini obeležava vek svog postojanja, i nastojaću da svojim dobrim igrama u nastavku sezone pružim pun doprinos ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva", zaključuje Zorić razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

Luka Zorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara