Pišček (© Reuters)
Pišček (© Reuters)

Lukaš Pišček najavio kraj karijere

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.08.20. | 18:52

Još jedna sezona i gotovo

Silaze polako sa scene akteri poslednje titule Borusije. Većina ih je napustila klub, neki su se penzionisali, a neki će se povući dogodine, pa je tako Lukaš Pišček obnarodovao da mu je naredna sezone završna ne samo na Vestfalenu, već i u karijeri.

Sjajni Poljak je ugovorom vezan za Milionere do kraja takmičarske 20220/21 i kad ta obaveza istekne više se neće baviti fudbalom. Što je i logično, biće mu 36 leta i čini se da više ne može da igra kao pre, iako je u minulom prvenstvu skupio čak 29 utakmica, na pojedinim, u drugom delu sezone, dejstvovao čak kao štoper.

Izabrane vesti

Najbolje partije tokom karijere pružao je kao desni bek. Sa Borusijom je osvojio dve vezane Salatare, po dva Kupa Nemačke i Superupa, a jedan je od najvoljnijih igrača ekipe u navijačkim očima.

Posle rastanka sa Mariom Geceom, na Vestfalenu su osim Piščeka ostala još samo dvojica igrača iz poslednje generacije koja je donela Dortmundu titulu. U pitanju su Marsel Šmelcer i Mats Humels, a upravo će štoper od Piščeka preuzeti funkciju zamenika kapitena. Traka će i dalje biti oko mišice Marka Rojsa.


tagovi

BorusijaBorusija DortmundLukaš Pišček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara