Lukave Lisice žele da ukradu bodove sa Stamford Bridža

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.19. | 13:15

Frenk Lampard, ipak, mora da pokaže da nije „zelen“

Londonski Plavci ne sviraju onu staru, dobru melodiju na početku nove sezone. Sve zapravo neodoljivo podseća na situaciju od pre tri godine, kada je Čelsi fudbalsku godinu završio na veoma lošem 10. mestu. Ubedljiv poraz od Mančester junajteda na otvaranju, a onda i neuspeh protiv Liverpula u UEFA Superkupu nakon penala, već stvaraju pritisak na tim iz glavnog grada Engleske.

A da sve bude još nezgodnije, u goste im dolazi Lester, sa kojim poslednjih nekoliko godina ili ne umeju da izađu na kraj ili to čine uz velike muke. Od minule četiri utakmice na Stamford Bridžu sa večerašnjim gostima, Plavci su dobili samo jednu, a onu odigranu prethodnog decembra dobile su upravo Lisice golom Džejmija Vardija.

Izabrane vesti

Videćemo da li će iskusni engleski napadač ponovo napraviti žurku u Londonu, pošto je u pripremnom periodu prikazao zaista zadovoljavajuću formu. Ruku na srce, na susretu protiv Vulverhemptona gotovo da se nije video, pa će sigurno pokušati da popravi utisak u drugom kolu Premijer lige.

Biće ipak zanimljivo videti kakav će sastav izvesti Frenk Lampard za večerašnji okršaj protiv Lestera. Vrlo je moguće da će se u startnoj postavi naći i Kristijan Pulišić i Olivije Žiru, koji su sredinom nedelje prikazali fantastične partije protiv Liverpula. Nema sumnje da će mesta na početku meča biti i za Ngoloa Kantea, sigurno najboljeg pojedinca u redovima Plavaca na meču UEFA Superkupa.

Mnogi su se pitali i kako će to odbrana Lestera izgledati bez Harija Megvajera, koji je napustio klub i otišao da ostvari „dečački san“ u Mančester junajtedu. No, prvo kolo je pokazalo da prevelike brige ne treba da postoje, pošto su Lisice na svom „King Paueru“ uspele da odole ofanzivno veoma kvalitetnoj ekipi Vulverhemptona.

Pred za njega veoma poseban meč, na kojem će prvi put u zvaničnom meču na Stamford Bridžu predvoditi Plavce sa klupe, Frenk Lampard kaže da ga emocije još uvek nisu obuzele, ali ne garantuje da se to neće desiti.
„Veoma sam ponosan što sedim na klupi ovog tima. Uvek sam imao odličnu podršku na Stamfordu i znam da će za mnoge ovo biti emocionalno. Veoma je poseban dan za mene, ali mislim da je ipak najvažnije da dobijemo utakmicu“, izjavio je Lampard.

Što se njegovog kolege sa klupe Lestera tiče, Brendan Rodžers tvrdi da je duga sezona pred klubom i da nigde ne treba žuriti.
„Tek smo krenuli, za nas je najvažnije da idemo postepeno. Napravili smo solidan start i defanzivno smo bili jako dobri. Premijer liga je veoma kvalitetna i ove sezone, ali imamo talentovan tim koji će se vremenom još razviti“, rekao je bivši strateg Liverpula i Seltika.

Sve ovo pada u vodu po prvom sudijskom zvižduku. Lampard mora da pokaže da nije „zelen“, a Lisice da su dovoljno lukave da dođu do bodova. Nije isključeno da vidimo goleadu na obe strane terena.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota
Arsenal - Barnli 2:1 (1:1)
/Lakazet 13, Obamejan 64 - Barns 43/
Norič - Njukasl

Aston Vila - Bornmut 1:2 (0:2)
/Luiz 71 - King 2pen, Vilson 12/

Brajton - Vest Hem 1:1 (0:0)
/Trosar 65 - Ćićarito 61/

Everton - Votford 1:0 (1:0)
/Bernard 10/

Sauthempton - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ings 83 - Mane 45+1, Firmino 71/

Mančester Siti - Totenhem 2:2 (2:1)
/Sterling 20, Aguero 35 – Lamela 23, Lukas 56/

Nedelja
15.00: (2,70) Šefild junajted (3,00) Kristal Palas (2,85)
17.30: (1,75) Čelsi (3,60) Lester (4,90)

Ponedeljak
21.00: (3,10) Vulverhempton (3,20) Mančester junajted (2,40)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara