(©Reuters)
(©Reuters)

Mađari prodali 65.000 ulaznica za Srbiju za tri i po sata: Naneli smo im bol u Beogradu, dolaze po osvetu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 10:11

“Srpski tim je prepun vrhunskih igrača”, kaže Roland Šalai

Kada su ulaznice za meč sa Srbijom puštene u prodaju u Mađarskoj, za tri i po sata planuo je ceo kontingent od 65.000 komada, koliki je kapacitet Puškaš arene!

To jasno govori kakav će ambijent dočekati fudbalere Srbije u subotu veče u Budimpešti, jer u komšiluku očekuju još jednu pobedu nakon one u Beogradu prošlog meseca (2:1), a samim tim i overen plasman na Evropsko prvenstvo sa prvog mesta u grupi.

Izabrane vesti

Pored sjajnog ambijenta koji generalno okružuje reprezentaciju Mađarske poslednjih godina, takvom interesovanju je kumovala i pobeda nad Srbijom na Marakani, kada su puleni selektora Marka Rosija napravili preokret još u prvom poluvremenu.

Ipak, među mađarskim fudbalerima nema euforije, nego sa punim respektom i oprezom dočekuju Srbiju. Pogled u nedavnu prošlost govori da su Orlovi na poslednja dva gostovanja u Budimpešti, u Ligi nacija, pa prijateljskom odmeravanju snaga, upisali remi i pobedu.

“Srpski tim je prepun dobrih igrača i možemo sa njima da se nosimo samo ako budemo pravi tim. Izostanak Vilija Orbana je udarac za nas, jer je on naš ključni igrač, ali verujem da ćemo ga odmeniti na pravi način. Naneli smo Srbima bolan poraz u Beogradu, oni sad dolaze kod nas sa željom da se revanširaju. Samo ako budemo disciplinovani i posvećeni kao kada smo igrali kod njih, moći ćemo da dođemo do dobrog rezultata”, poručuje Roland Šalai.

Krcate tribine Puškaš arene, koja ima kapacitet od 65.000 mesta, biće adut za Mađare, tvrdi Šalai.

“Probao sam da pomognem svakom ko mi je tražio kartu, ali za mene je najvažnije što će mi tu biti roditelji. Oni su mi najvažniji”.

Nemaju nikakvu dilemu naše severne komšije da će u naredne dve utakmice, protiv Srbije i Litvanije, overiti vizu za prvenstvo Evrope.

Svi u timu smo maksimalisti, želimo da uzmemo svih šest bodove iz ove dve utakmice. Neće biti lako, pogotovo protiv Srbije, koja dolazi dodatno motivisana posle poraza u Beogradu, ali ne plašimo ih se. Naš cilj je jasan, želimo da u oktobru završimo posao oko plasmana na EP”, podvlači Roland Šalai.



tagovi

Fudbalska reprezentacija Mađarskefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara