Foto: Reuters
Foto: Reuters

Magično veče Realove Hobotnice kao odgovor na kritike i potcenjivanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 01:04

Jednom se brat ženi, ali se ni Liga šampiona ne osvaja svaki dan

Pobeda nad Liverpulom (1:0) kojom je Real stigao do nove kontinentalne krune, 14. u nizu, potvrdila je da madridski gigant jednostavno ne može da bude autsajder bez obzira na rivala ili okolnosti.

Bio je tim Karla Ančelotija prerano otpisivan i prežaljen protiv Pari Sen Žermena, Čelsija i Mančester Sitija, ali je svaki put uz neverovatan scenario izlazio kao pobednik. Ipak, i posle tri pomenuta dvomeča veće šanse su bile na strani Liverpula. Projekcije po pitanju odnosa snaga opravdale su brojke u vidu stvorenih šansi i udaraca ka golu, međutim sve računice pokvarilo je magično veče Tiba Kurtoe.

Izabrane vesti

Čuvar Realove mreže pružio je partiju za pamćenje i uspeo da zaustavi čak devet udaraca u okvir gola opravdano ponevši epitet igrača utakmice. I sam po sebi broj pretnji Redsa koje je zaustavio Belgijanac bio bi dovoljno impresivan, imajući u vidu da niko od golmana koji su branili u finalima Lige šampiona u poslednje dve decenije nije ostvario sličan podvig, međutim esencija magije Kurtoine pariske noći leži u činjenici da je praktično u polovini situacija odbranama zaustavljao udarce već viđene u golu.

Da bi duel u prestonici Francuske mogao da protekne u njegovom znaku golman španskog kluba nagovestio je odbranama Salahovog udarca u 15. minutu i Maneovog pokušaja pet minuta kasnije. Okrznuvši loptu koju je uputio Senegalac Kurtoa je uspeo da joj promeni pravac dovoljno da se ona od stativu odbije nazad u teren te je Real izbegao neželjeni scenario i rani zaostatak.

Sa golom Vinisijusa u 59. minutu ofanziva Liverpula iz minuta u minut je postajala intenzivnija, a glavnu pretnju po Madriđane, očekivano, predstavljao je Mo Salah. Egipćanin je čak šest puta šutiro u okvir gola što je još jedan učinak koji nije viđen u finalima tokom prethodne dve decenije, a bez dileme posebno će ga peći Kurtoine odbrane u 69. i 82. minutu.

Briljirao je visoki Belgijanac među stativama u potpunoti opravdavši nadimak Oktopod. Nadčovečanskim reakcijama uspeo je da zaustavi jednu od najefikasnijih ofanziva sveta, a po završetku utakmice otkrio je da je imao dodatni pokretač.

"Ranije, dok sam branio u Engleskoj, nisam dobijao dovoljno poštaovanja. Odgovorio sam na to danas. Želeo sam da zaradim njihovo poštovanje", rekao je Kurtoa.

Nekadašnji golman Čelsija i Atletiko Madrida partijom za pamćenje pobrinuo se da bogatu ličnu riznicu proširi za prvi trofej Lige šampiona.

"Neverovatno je, toliko godina, toliko rada. Došao sam u klub mog života. Video sam mnoge da me kritikuju. Danas smo pokazali ko je kralj Evrope. Niko nije mogao da mi oduzme želju da osvojim Ligu šampiona. Morao sam da zaustavim Salaha, bilo je ludo. Žao mi je jer sutra neću biti na bratovoj ženidbi, ali će u ponedeljak izaći pred matičara i tada ću biti uz njega", kazao je Belgijanac.



tagovi

Tibo Kurtoa

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara