Magija se nastavlja: Katai u Zvezdi do 2026!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 12:19

Najbolji Zvezdin igrač u ovom veku potpisao novi ugovor sa crveno-belima

Gotovo je. Dileme skoro da nije bilo, ali je sada sve zvanično: Aleksandar Katai će ostati u Zvezdi još godinu dana, uz realnu opciju da saradnja bude produžena do 2026. godine.

Bilo je jasno još tokom proleća da će Zvezdin Magiko ostati u crveno-belom dresu, bez obzira što je imao modifikovanu ulogu i kao igrač sa klupe pravio ozbiljnu razliku na terenima Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Na večnoj listi strelaca ako se računaju samo takmičarske utakmice, ima 113 pogodaka i četiri gola ga dele da prestigne Darka Pančeva i probije se na sedmu poziciju . Takođe, Katai je postigao 101 gol u Superligi Srbije i tri pogotka ga dele od toga da bude najbolji strelac u istoriji pomenutog takmičenja.

„Veoma je važno kada na početku prelaznog roka možete da kažete da ste sa igračem, koji pravi razliku u Crvenoj zvezdi - Aleksandrom Kataijem, potpisali ugovor i produžili saradnju. Katai je dugi niz godina veoma važan fudbaler za Zvezdu. Bitan je na terenu i u svlačionici. Tokom prethodnih sezona videli smo da je igrač koga publika pozdravlja i voli. Srećni smo u klubu što smo produžili ugovor sa Kataijem. Verujem da će u narednim godinama biti ono što je bio sve vreme u Crvenoj zvezdi“, rekao je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Sve ukazuje da će se majstor fudbala iz Srbobrana zadržati do kraja profesionalne karijere.

„Mislim da su povrede sa početka sezone, koje se nadam više neće ponavljati, odložile produžetak ugovora, pa smo sačekali da se završi sezona. Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim, ali i u Beogradu sa porodicom, ne moram nigde da se selim. Iako još uvek ne planiram, iskreno se nadam da ću ovde završiti karijeru. Titule i duple krune su samo potvrda našeg dobrog rada. Kao tim sigurno rastemo iz godine u godinu, verujem da će tako biti i u budućnosti. Želim da i u narednom periodu osvajamo titule, duple krune, igramo Ligu šampiona, kao i da nastavim da postižem golove“, rekao je Katai.


tagovi

Aleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara