Andrija Majdevac (Star Sport)
Andrija Majdevac (Star Sport)

Majdevac posle Vojvodine: Imaju ogroman budžet, ali nije se primetilio da su bolji od nas

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 13:00

"U Mozzart Bet Superligi mora da se kida, nije slučajno 11. po koeficijentu", rekao je napadač Novog Pazara

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Publika se vratila na Džaizkoin arenu, pa još u velikom broju (oko 5.000), a imala je šta  i da vidi. Novi Pazar i Vojvodina potrudili su se da u jednom od derbija 15. kola Mozzart Bet Superlige potvrde zavidan rejting, a Novosađani su nosili i dodatni teret posle tri poraza u poslednja četiri kola, koji su ih pomerili iz "evrozone". Može se konstatovati da, očekivano, nije bilo mnogo izrazitih šansi za gol, ali svega ostalog - jeste.

Izabrane vesti

Odigrali su Pazarci prvo poluvreme na visokom nivou, sa malo grešaka i puno discipline, htenja, trčanja i strpljenja, a nagrada je stigla već na otvaranju, kada je napadač Andrija Majdevac potvrdio umešnost u protivničkom šesnaestercu. Još jednom je Kruševljanin pokazao da je spreman da kazni propuste direktnih čuvara ili onih koji ga preuzmu u određenoj situaciji, kao što je bio slučaj sa nedovoljno iskusnim Vladimirom Miletićem u devetom minutu.

Nažalost po domaćina, vodeći gol Bojice Nikčevića sa bele tačke delimično je poništio Aleksandar Busnić na istreku prve trećine drugog poluvremena za konačnih 1:1. Pazarci sada imaju 26 bodova i ostali su peti na tabeli. Ne mogu ispod toga do sledećeg izazova na istom mestu, sledeće nedelje (19.00) protiv Voždovca.

"Znali smo šta nas očekuje i da sledi jedna jaka, veoma jaka utakmica. Takva je i bila. Fantastična publika videla je pravi prvenstveni okršaj. Na kraju, sigurno da ostaje neki žal zbog propuštene prilike da upišemo sva tri boda. Šta da radimo, uzeli smo bod. To je to. Bilo nam je teško, ali idemo dalje", samo delimično je zadovoljan ove jeseni ubojiti Majdevac.

Do zimske pauze, slede još četiri prilike za uvećanje bodovnog salda. Voždovac stiže u Pazar, pa se ide Čukaričkom, a potom sledi duel sa Javorom, koji predstavlja i ovogodišnji oproštaj od pazarske publike. Diplomski je za četiri sedmice protiv Partizana u Humskoj.

"Nismo imali remi 13 kola, a sada su se desila dva zaredom. Svi se nadamo povratku na pobednički kolosek. Pred Voždovac je potrebno da se najpre dobro odmorimo, a onda da se potpuno mobilišemo i trijumfalno otvorimo drugi krug ligaškog dela takmičenja. Imamo dosta bodova. Realno, niko pre početka sezone to nije očekivao. Sada je drugačije jer svi očekuju – sve. Tu spade i Evropa, za koju ćemo se verovatno i boriti sa Vojvodinom. Bežimo im tri boda, a moglo je bit i šest. Bože moj, nastavljamo misiju", kaže 25-godišnji povratnik sa Kipra na čijem su jesenjem kontu pet golova i asistencija.

Majdevac je iskoristio priliku da prokomentariše kvalitet fudbala u Mozzart Bet Superligi.

"Igra se dosta borbeno i čvrsto. Iskreno - kida se. Nije slučajno to 11. liga po UEFA koeficijentu. Naše elitno takmičenje je dosta cenjeno, ti igra mnogo dobrih fudbalera. Eto, uzmimo baš Vojvodinu. To je klub sa ogromnim budžetom, ali nije se nešto primetilio da su bolji od nas. Moramo na svakoj utakmici da ginemo da bismo neke stvari nadomestili, ali imamo puno kvalitetnih igrača. Gazimo dalje", poručio je čitaocima Mozzart Sporta napadač Novog Pazara Andrija Majdevac.


tagovi

FK Novi PazarNovi PazarAndrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara