Majdevac (©Starsport)
Majdevac (©Starsport)

Majdevac pred 73. srpski El Klasiko: Ako uđemo u plej-of ni Evropa neće biti daleko

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 09:18

“Mnogo mi je značilo što je tu i trener Gaćinović, pa je cela odluka da se vratim bila laka”, kaže golgeter Napretka

Fudbalski rivalitet između Kruševca i Niša nicao je još pre nego što su se oformili Napredak i Radnički, ali kako su ti klubovi u istoriji jugoslovenskog sporta postali fudbalski predvodnici i simboli najbitnije sporedne stvari na svetu za oba grada, tako je i nadmetanje između kruševačke Kule i niške Tvrđave u potpunosti preneto na ta dva kluba.

Večeras će se pod Bagdalom sastati 73. put u takmičarskim mečevima, na zatvaranju 26. kola Mozzart Bet Superlige (20.00, Arena sport 5). Za oba tabora, posebno navijače oba tima: ne postoji važnija utakmica u sezoni.

Izabrane vesti

Ta bitnost rivaliteta poklopila se danas i sa takmičarskom važnošću. Napredak je pobedom u Humskoj (1:0) pomalo neočekivano odškrinuo vrata plej-ofa, a Vojvodina mu ih je jučerašnjim trijumfom nad Novim Pazarom (1:0) otvorila.

Umalo je, ipak, Napredak ozbiljno platio tri boda iz Humske, s obzirom da je strelac jedinog gola protiv Partizana, Andrija Majdevac, zbog povrede napustio igru početkom drugog dela. Ipak, odlična vest sačekala je Čarapane na poslednjem treningu pred derbi: napadač Kruševljana nesmetano je odradio završnu pripremu pred meč.

"Spreman sam! Jedva čekam da krene derbi", rekao je prvi strelac Čarapana ovog proleća.

Najavljivan od sportskog sektora kao velika želja Napretka još letos, Majdevac se, posle potpisivanja ugovora sa Debrecinom, ove zime, nakon nepunih sedam sezona, vratio u matični klub kao pozajmljeni igrač mađarskog tima. Na šest mečeva ovog proleća postigao je tri gola i vodeći je strelac tima u polusezoni.

"Hvala Bogu, sve je dobro krenulo. Imao sam veliku želju da se vratim u svoj grad. Tu mi je porodica, prijatelji, moj klub. Prve fudbalske korake napravio sam u Napretku. Zbog svega toga i novog dokazivanja u Kruševcu postojala je i doza pritiska, mada me je iskustvo naučilo kako da se nosim s njim. Mnogo mi je značilo što je tu i trener Vladimir Gaćinović kod koga sam odigrao sezonu života u Novom Pazaru, pa je cela odluka da se vratim bila laka. Dobro sam krenuo u polusezonu, upisao tri gola i asistenciju, ali je jednako važno što i kao tim beležimo odlične rezultate", počeo je razgovor za Mozzart sport Andrija Majdevac.

Zatresao je špic Čarapana mrežu tri puta, a u svakom od tih mečeva Napredak je upisao po tri boda: protiv Voždovca, Novog Pazara i Partizana. Iz ne baš prijatne situacije na tabeli pre mesec i po dana, došao je tim Vladimira Gaćinovića na korak od plej-ofa.

"Kada sam došao u klub bili smo u zoni baraža. Doduše, ni tada niko nije dovodio u pitanje ispadanje iz lige, ali smo najpre želeli da izbegnemo doigravanje, budemo u zlatnoj sredini. Međutim, kako smo krenuli da igramo, ne bi me čudilo da, ako se nađemo u plej-of zoni, napadnemo i jednu od pozicija koja vodi u evropske kvalifikacije".

No, kako bi često rekli sportisti, najvažnija je svaka sledeća utakmica, a za Napredak stiže veliki derbi protiv Radničkog iz Niša.

"Velika je euforija u gradu posle pobede protiv Partizana, a pred dolazak Nišlija. Osećam to na svakom koraku. Uveren sam da će na meč doći mnogo naših navijača. Mi moramo biti smireni, bez obzira na velika očekivanja za taj duel. Samo da nastavimo da igramo kao do sada i siguran sam u pobedu. Publika će nam puno značiti, videlo se koliko nam je donela protiv Pazara. Automatski je veća želja kod nas kada je tu i dvanaesti igrač, nadam se da će na pravi čin ispuniti tribine protiv Radničkog i da ćemo u velikom stilu proslaviti novi trijumf", veruje Andrija Majdevac.

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaAndrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara