Slavlje fudbalera Sitija nakon gola Silve (Reuters)
Slavlje fudbalera Sitija nakon gola Silve (Reuters)

Majstor, ali i miljenik sreće: Bernardo odveo Siti u polufinale, Haland pocepao dres (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 20:28

Građani rutinski rešili okršaj sa Njukaslom u prvih pola sata, još dva koraka do odbrane trofeja

Pre nešto manje od šest meseci, Aleksander Isak bacio je na kolena odbranu Mančester Sitija, a Njukasl već na startu Liga kupa oduzeo Građanima mogućnost da osvoje jedan od tofeja ove sezone (istina, najmanje bitan). Ipak, naplatio je Siti Svrakama nočekivani poraz sa kamatom. Sredinom januara ih je nokautirao u neizvesnoj završnici premijerligaškog meča na Sent Džejmsis parku, da bi večeras Gvardiolina ekipa duel četvrtfinala FA Kupa lišila bilo kakve neizvesnosti. Preciznije, Siti je na Etihadu rutinirao crno-bele - 2:0.

Dobijao je branilac trofeja ove sezone mečeve i znatno ubedljivije, ali utisak je da je mogao još 90 minuta da kombinuje između igrača Njukasla i da ne primi gol. Jaka mančesterska kiša nije usporila ekipu koja je vezala 22 utakmice bez poraza, te će Siti protivnika u polufinalu FA kupa saznati 20. aprila kada bude bio održan žreb. U opticaju je Koventri koji je danas eliminisao Vulverhemton, odnosno dva od četiri tima koji će se sutra boriti za polufinale - Čelsi i Lester, odnosno Mančester Junajted i Liverpul.

Izabrane vesti

Svakako, Siti je večeras postao prvi klub koji će šestu sezonu zaredom nastupati u polufinalu FA Kupa!

Nije se u igri domaćina osetio izostanak povređenog Kevina De Brujnea, niti je odsustvo Edersona naškodilo šampionu Engleske. Premalo je posla bilo za rezervnog čuvara mreže Stefana Ortegu koji je odbranio jedan jedini udarac upućen u okvir gola, a ekipu Edija Haua demoralisala su dva relativno rana pogotka Bernarda Silve.

Nesporno je da je Portugalac majstor sa loptom u nogama, ali večeras je bio i miljenik sreće. Oba gola, u 13. i 31. minutu postigao je nakon što je lopta na putu ka Ortegi kačila protivničke defanzivce. Prvo je u mrežu prošla slabija, desnica, a nešto kasnije levica zahvaljujući Svenu Botmanu koji je želeo da interveniše, a ispao prilično nespretan.

Bez prvog golmana Nika Popua, Kijerana Tripijea, Žoelintona, Harvija Barnsa, Kaluma Vilsona, pa i Sandra Tonalija koji je nakon blistavog starta pre pola godine doživeo višemesečnu suspenziju, Njukasl nije tim koji može da se nosi sa timovima velike šestorke. Sedmi put uzastopno jedan engleski velikan mu je uzeo meru i već više od meseca nema skalp velikog imena, još od početka decembra prošle godine kada je minimalnim rezultatom savladao Junajted.

Da se vratimo na novopečenog polufinalistu. Siti je na poslednjih deset utakmica FA kupa ostvario maksimalnih 10 pobeda, postigao 33 gola i na samo dve utakmice primao golove.

Dominaciju Sitija na Etihadu verno oslikava statistika. Ona kaže da su građani imali tri puta više kompletiranih pasova od rivala (721), te da su uputili čak 16 udaraca ka golu Martina Dubravke naspram samo dva šuta Njukasla. Ipak, Erilng Haland nakon pet golova Lutonu, te pogodaka protiv Junajteda i Kopenhagena, nije bio strelac protiv Liverpula, a ni večeras, uprkos evidentnoj želji. Dovoljno je reći da je u jednom duelu pocepao dres mlađanom Luisu Majliju.

FA KUP – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Subota

Vulverhempton - Koventri 2:3 (0:1)

/Ait Nuri 83, Bueno 88 - Sims 53, 90+7, Rajt 90+10/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (2:0)

/Silva 13, 31/

Nedelja

13.45:(1,45) Čelsi (4,50) Lester (7,00)

16.30: (3,90) Mančester Junajted (3,70) Liverpul (1,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

NjukaslMančester SitiBernardo Silva

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara