Arno Danžuma (Reuters)
Arno Danžuma (Reuters)

Majstori igre na rezultat: Viljareal po principu, povedi pa umrtvi, Danžuma je transfer sezone u Španiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.04.22. | 23:28

Sjajni napadač rođen u Nigeriji je sa dva gola nastavio da donosi bodove Žutoj podmornici

Dok Viljareal slovi za otkrovenje sezone u Ligi šampiona, ono što je na dve utakmice izbacilo Juventus, te moćni minhenski Bajern, u Španiji mu čitave sezone nisu cvetale ruže. Međutim, izabranici Unaja Emerija ipak pokušavaju da uhvate poslednji voz za evropski fudbal i naredne sezone, jer malo ko veruje da će se na njega ukrcati osvajanjem elitnog evropskog takmičenja.

Žuta podmornica je na nekadašnjem Madrigalu ugostila Valensiju i na njoj primenila oprobani recept od kojeg su ove sezone mnogi stradali, pa i Bavarci u prvoj utakmici četvrtfinala u Španiji. Arno Danžuma je na brazaka, od 10. do 17. minuta izrešetao Slepe miševe, a Viljareal nakon što je dobio ono što je želeo, u nastavku potpuno umrtvio utakmicu dozvolivši rivalu samo tri šuta (nijedan u okvir) za 90 i kusur minuta fudbala - 2:0.

Izabrane vesti

Prišli su izabranici majstora taktike Unaja Emerija na tri boda zaostatka šestoplasiranom Real Sosijedadu i u četvrtak će svim srcem navijati za trijumf Barselone u San Sebastijanu.

A Danžuma? Pa napadač rođen u nigerijskom Lagosu je nastavio da oduševljava postigavši 16 gol na 33 utakmici (pride ima još četiri asistencije) u svim takmičenjima ove sezone. Minulog leta Viljareal je uložio 23.500.000 evra u njegovo dovođenje iz Bornmuta, ali jasno je da se ofanzivac holandskog državljanstva i te kako isplaćuje. I uz dužno poštovanje prema Barseloninim sjajnim zimskim akvizicijama poput Ferana Toresa i Pjer-Emerika Obamejana, Danžuma je verovatno pojačanje sezone u španskoj primeri.

Samo su Karim Benzema (39), Huanmi (18), Borha Iglesijas (17) i Vinisijus Žunior (17) postigli više golova u svim takmičenjima od fudbalera koji nastupaju u španskoj eliti. Pritom, kada Danžuma postiže golove, Viljareal ne gubi i ima skor od osam pobeda i tri remija. Dao je gol Juventusu, potom i Bajernu omogućivši svom timu prednost pre revanš na Alijanc areni bez koje bi Žuta podmornica teško uplovila u polufinale Lige šampiona.

Večeras je načeo Valensiju sa bele tačke, a sedam minuta kasnije savršenom realizacijom levom nogom osigurao svom timu značajnu zalihu za nastavak utakmice. Čak i bez drugog gola, domaćin je toliko umrtvio ritam da bi Valensiji još jedna cela utakmica bila malo za izjednačenje.

Kada se na kraju sezone budu sumirali utisci, fudbaleri Betisa će izvesno podvući 33. kolo, kao momenat kada su dozvolili Atletiko Madridu da umakne i ispali iz trke za Ligu šampiona. Trijumf protiv Elčea koji su u prvom delu sezone rutinski srušili, nije smeo da se dovede u pitanje, ali ne samo da Verdiblankosi nisu slavili, već su dozvolili 13-plasiranom klubu Primere da ih golom u završnici šokira na njihovom Benito Viljamarinu - 0:1.

Umesto da se ponovo izjednači sa četvrtoplasiranim Jorgandžijama od kojih ima utakmicu više, Betis je ostao na tri boda zaostatka, što je u potencijalu i minus šest. O rasporedu u završnih pet, u slučaju Atletika šest rundi, treba reći samo da je podjednako zahtevan iz ugla oba tima jer Betis do kraja ima Barselonu u 35, a Real Madrid u poslednjem kolu, dok Atletiko u završne četiri runde čekaju okršaji protiv Reala, Sevilje i Real Sosijedada. Trka za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona dakle još nije završena, ali je tim iz Sevilje neočekivanim kiksom sebi debelo otežao posao.

Betis je očekivano držao konce igre u svojim rukama, ali nije uspevao da naplati veći posed lopte, terensku inicijativu i daleko veći broj pokušaja. Na kraju je dozvolio protivniku da mu presudi iz jednog jedinog udarca u okvir gola. Majsotrski je u 82. minutu Hosan sprečio loptu da završi u gol-autu, a njegova požrtvovanost i improvizacija pretvorili su se u genijalnu asistenciju koju je pobedonosnim golom krunisao Tete Morente.

Nemoć Betisa da nešto promeni u završnih desetak minuta pretvorila se u frustraciju njegovih igrača, konkretno Pola Akpuokua koji je namerno nagazio protivničkog igrača zbog čega je potpuno zasluženo završio meč par minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Alaves 2:1 (2:0)

/Prats 11, Murići 45+4 - Railjo 73ag/

Betis - Elče 0:1 (0:0)

/Tete Morente 82/

Viljareal - Valensija 2:0 (2:0)

/Danžuma 10, 17/

Sreda

19.00: (1,35) Atletiko Madrid (5,30) Granada (10,0)

20.00: (2,30) Selta (3,10) Hetafe (3,70)

21.30: (5,40) Osasuna (3,70) Real Madrid (1,75)

Četvrtak

19.00: (2,50) Espanjol (3,05) Rajo Valjekano (3,05)

19.00: (3,60) Levante (3,40) Sevilja (2,20)

20.00: (3,45) Kadiz (3,10) Bilbao (2,40)

21.30: (3,35) Sosijedad (3,50) Barselona (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ViljarealArno DandžumaValensijaBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara