Petković slavi gol (©Starsport)
Petković slavi gol (©Starsport)

Majstorski debi Mladena Krstajića: Novi TSC ima stare navike - i dalje je penicilin za Vošu

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 18:23

Isključen Nenad Lalatović

Bio je sportski direktor Partizana, predsednik Radnika iz Bijeljine, selektor reprezentacije Srbije, a danas je Mladen Krstajić zvanično počeo trenersku karijeru.

I krenuo je sjajno! Njegov TSC, sa novim idejama, novim planovima u igri u odnosu na prethodni period, odigrao je odličnu utakmicu u Novom Sadu i zasluženo upisao pobedu. TSC je novi, ali su navike stare – i dalje je penicilin za Vojvodinu, od koje u četiri dosadašnje superligaške utakmice nikada nije izgubio – 1:0.

Izabrane vesti

Nova je polusezona, ali je i Nenad Lalatović pokazao stare navike. Nezadovoljan suđenjem žestoko se bunio na kraju prvog poluvremena kod sudije Srđana Jovanovića, „uspeo“ je da dobije u toj raspravi dva žuta kartona, pa je drugo poluvreme gledao sa tribina.

I malo šta je šef struke Lala mogao da vidi od svog tima. Sat vremena Vojvodina nije imala čestit šut ka golu TSC-a. Izmene u poluvremenu, kada je izveo oba bonus igrača, Bjekovića i Zukića, nisu mnogo promenile odnos snaga na terenu.

A, delom je to i zbog novog stila koji je Krstajić doneo u TSC. Pokojni Zoltan Sabo je voleo da njegov tim igra totalni fudbal, uvek je napadao svom silinom, bilo da vodi ili gubi, nije bilo pomeranja unazad. To je rezultiralo i nekim spektakularnim utakmicama Topolčana. Ipak, novi šef struke, nekadašnji defanzivac Partizana, Verdera i Šalkea je uneo takmičarskiji vid fudbala u TSC. U drugom delu tamnoplavi su se taktički malo povukli, prepustili inicijativu Novosađanima i čekali kontre ne bi li nekom dotukli domaćina i zaključili pobedu.

Pre toga, TSC je potpuno nadigrao Vojvodinu u prvom poluvremenu. Posebno se istakao Đuro Zec, koji je držao predavanje mladom Bjekoviću, pravio mu velike probleme, stvorio veliku šansu Lukiću u 26. minutu, koju je golgeter Topolčana poslao preko gola, ali četiri minuta kasnije gosti su poveli. Ponovo je Zec uradio pola posla, šutirao je, golman Simić odbranio, ali je na loptu natrčao bek Marko Petković i postigao gol. Uz pomoć pomenutog Bjekovića, kojeg je fudbal pogodio u lice i odbio se u mrežu.

Najbolju šansu u pvom delu Vojvodina je imala preko Bralića, koji je glavom posle slobodnog udarca šutirao pored gola.

Na početku drugog dela u prvom planu je bio Jug Stanojev, koji je najpre sa distance šutirao pored gola, a u 58. minutu mu se ukazala velika šansa na pas Lukića, ali je na petercu Vojvodine brži od njega bio Đorđević i izbacio loptu.

Novosađani su šansu da se spasu poraza propustili 20 minuta pre kraja. Igrači TSC-a su otišli skoro svi na prekid, pa su ih Lale uhvatile u kontru, izuzetan pas je Čović poslao gotovo sa ivice šesnaesterca u prostor Vukadinoviću, koji je išao direktno na golmana Filipovića. Obično brzonogi napadač crveno-belih takve šanse ne propušta, međutim, ovog puta je u poslednjem dodiru s loptom dao sebi prejak for, tek toliko jači da golman TSC-a izađe s gola i za dlaku bude brži, odnese loptu.

Zapretio je i Čović glavom desetak minuta pre kraja, TSC imao dobre pozicije u kontri, koje nije uspeo da pretvori u šanse. I opet sve po levoj strani, gde je Zec bio neuhvatljiv.

Odbrana tima iz Bačke Topole nije popustila, Mladen Krstajić na debitantskom meču osvojio je Karađorđe.

VOJVODINA – TSC 0:1 (0:1)

/Petković 30/

Stadion: Karađorđe

Igralo se bez prisustva publike

Sudija: Srđan Jovanović

Crveni karton: Nenad Lalatović, trener Vojvodine, u 45. minutu

VOJVODINA (4-2-3-1): Simić – Bjeković (od 46. Andrić), Bralić, Saničanin, Đorđević – Stojković, Drinčić – Simić (od 66. Bojić), Zukić (od 46. Čović), Vukadinović (od 82. Novevski) – Mrkaić.

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković, Santrač (od 84. Banjac), Antonić, Petrović – Tomanović, Tumbasević (od 66. Đakovac) – Stanojev (od 84. Duronjić), Babić, Zec – Lukić.

 

SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

/Petković 30/

Subota

13.00: (3,90) Inđija (3,50) Čukarički (1,95)

15.00: (3,25) Metalac (3,20) Radnički N. (2,30)

15.00: (2,50) Radnik Sur. (3,35) Voždovac (2,80)

15.00: (3,60) Zlatibor (3,45) Spartak S. (2,05)

17.00: (1,20) Partizan (6,75) Napredak (14,0)

Nedelja

13.00: (14,0) Novi Pazar (6,75) Crvena zvezda (1,20)

15.00: (2,45) Javor (3,30) Mladost L. (2,95)

15.00: (2,15) OFK Bačka (3,20) Mačva (3,60)

15.00: (3,00) Rad (3,20) Proleter N.S. (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaFK VojvodinaMladen KrstajićNenad LalatovićSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara