Nikita Rukavica (Foto: Reuters)
Nikita Rukavica (Foto: Reuters)

Makabijev tron se uzdrmao, imenjak iz Haife ide na plus četiri

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 12:34

Popularna Zelena lokomotiva ima priliku da pobedom nad Hapoel Ber Ševom stekne značajnu prednost pet rundi pre kraja izraelskog šampionata

Dvogodišnjoj vladavini nazire se kraj. Posle remija sa Ašdodom, šampionske ambicije Makabija iz Tel Aviva pretrpele su još jedan udarac, prvak Izraela poražen je od Kirjata i tron mu se ozbiljno uzdrmao. Imenjak Makabi iz Haife mu je još u prethodnom kolu preoteo lidersku poziciju, a na zatvaranju aktuelne, 31. runde plej-ofa, protiv Hapoel Ber Ševe (19.30) imaće priliku da napravi veliki korak ka osvajanju titule, prve posle decenije čekanja.

Preveliki je to post za treći najtrofejniji klub Izraela. U prethodne dve sezone zadovoljavao se vicešampionskim zvanjem, ali je u oba navrata bio predaleko od imenjaka iz Tel Aviva. Ove sezone je situacija pak drugačija, pet rundi pre kraja Zelena lokomotiva je na čelu kolone, sa bodom više od šampiona i prilikom da u slučaju pobede nad večerašnjim rivalom ode na plus četiri.

Izabrane vesti

19.30: (5,00) Hapoel Ber Ševa (3,50) Makabi Haifa (1,67)

Hapoel Ber Ševa je u plej-of ušla sa pete pozicije, ali je u uvodna četiri kola u doigravanju osvojila samo dva boda i pala na začelje tabele, pa do kraja neće imati poseban motiv, jer treće mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, a drži ga Ašdod sa deset bodova prednosti, deluje nedostižno.

Ali daleko od toga da tim koji je ove sezone bio učesnik grupne faze Lige Evrope i u istoj na svom terenu savladao prašku Slaviju i Nicu, nema kvalitet da pomrsi račune gostu iz Haife.

Mada se popularna Zelena lokomotiva posle remija sa Makabijem iz Tel Aviva zahuktala, vezala je tri pobede uz gol-razliku 11:1 i zaista deluje nezaustavljivo. A biće još jači nego u prethodna dve runde, jer je ubedljivo najbolji strelac prvenstva sa 18 pogodaka, Nikita Rukavica, zalečio povredu pete i biće u timu za večerašnji meč, mada bi trebalo da ga počne na klupi.

IZRAEL – 31. KOLO PLEJ-OFA

Ponedeljak

19.30: (5,00) Hapoel Ber Ševa (3,50) Makabi Haifa (1,67)



tagovi

Makabi HaifaHapoel Ber ŠevaIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara