(©Starsport)
(©Starsport)

Makarić pred gostovanje Inđiji: Želim titulu najboljeg strelca

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.03.21. | 08:54

Prvi strelac Superlige motivisan da na gostovanju Radnika u Inđiji nastavi sa fenomenalnim učinkom i povede tim do novog uspeha

Fenomenalne igre tokom jeseni učinile su da Radnik i Milan Makarić kao najbolji strelac takmičenja postanu jedno od najprijatnijih superligaških iznenađenja, a klub iz Surdulice i 25-godišnji golgeter u istom ritmu nastavili su i na početku proleće sezone.

Posle dva remija na otvaranju 2021. godine tim sa juga Srbije upisao je tri pobede u četiri kola ostavši praznih šaka samo protiv Partizana u Humskoj, pa u odličnoj formi iščekuje utakmicu 26. kola i gostovanje Inđiji (13 časova). Posebna pažnja u prvom susretu novog superligaškog kola zakazanom za 13 časova biće na već pomenutom Makariću, napadaču koji je sa dva gola u prethodnom kolu protiv Novog Pazara stigao do kote 17 i potvrdio da nema nameru da posustane u golgeterskoj trci koju vodi sa Takumom Asanom (14) i Nendom Lukićem (13).

Izabrane vesti

"Rekao sam odavno, pre nekoliko meseci, da je Radniku mesto među osam najboljih klubova Superlige, ako ne i u prvih pet. Rezultati koji su usledili su potvrdili moje tvrdnje, a novo dokazivalnje očekuje nas protiv Inđije. Rival je veoma kvalitetan, ima odlične pojedince i sjajnog trenera Čelara kojeg lično veoma poštujem. Neće biti lako, ali imamo ogroman motiv da nastavimo seriju dobrih rezultata i da uzmemo boove na strani što sam siguran da je izvodljivo", rekao je Makarić za Mozzart Sport uoči novog prvenstvenog izazova.

Pored šanse za nove bodove, današnje gostovanje biće prilika da napadač koji je prethodno branio boje Vojvodine, Proletera, Spartaka, OFK Bačke i Radničkog iz Niša dodatno popravi individualne brojke.

"Drago mi je što sam u prolećnom delu nastavio golgetersku seriju. Iza sebe imam jednog od najboljih igrača u prvenstvu Asana i naravno da mi je zadovoljstvo što sam prvi u konkurenciji fenomenalnih igračkih imena, pravih asova. Nisam szacrtao konkretnu cifru koliko golova želim da postignem, idem iz utakmice u utakmiceu, iz treninga u trening. Radim naporno da bih postigao što bolji rezultat, a sa svakim novim uspehom apatiti rastu. Naravno, voleo bih da godinu završim kao prvi strelac lige, bila bi to satisfakcija i nagrada za trud i rad, kako mene tako i ekipe".

Upravo fenomenalna forma još iz jesenjeg dela prvenstva bila je razlog zbog kojeg su inostrani klubovi primetili Makarića, te je u zimskom prelanom roku bio na korak od odlaska na Kipar. Iako do realizacije transfera nije došlo, ofanzivac nije dozvolio da ga dešavanja tokom pauze poremete što potvrđuje pet pogodaka u drugom delu sezone.

"Sa ljudima iz kluba sam imao dogovor da ukoliko bude ponude koja se ne odbija da imam odrešene ruke. Voleo bih da završim započeto sa Radnikom pa da na leto sednemo i vidimo koja je najbolja opcija. Imam ugovor sa Radnikom i glava mi je u potpunosti u klubu ne želim da mi bilo šta odvlači pažnju".

Posebnu ulogu u uspesima tima i Makarića ima stručni štab Surduličana na čelu sa Slavoljubom Đorđevićem na čiji račun Novosađanin ne štedi komplimente.

"Ostvarili smo veoma dobar rezultat, od dolaska Slavoljuba Đorđevića igramo sjajan fudbal. Postižemo dosta golova, uneo je kompaktnost i svi smo zadovoljni kako stručni štab radi posao. Timska igra je izbacila mene kao pojedinca, ali smo videli protiv Javora da i drugi igrači postižu golove i što je najbitnije od svega ekipa igra dobro. Prija mi rad sa aktuelnim stručnim štabom, Đorđević je izvanredan čovek i trener što pokazuju rezultati. Uspehe je pre Radnika beležio i sa omladincima Zvezde. Odgovara mi njegov sistem igre. Ne bih da izostavim ni pomoćng trenera Predraga Ranđelovića, ne treba da trošim reči na to kakav je napadač bio i zaista je privilegija da učim od njega. Značajan posao obavlja i Igor Delibašić koji je zadužen za fizičku spremu i obavlja neverovatan posao na tom polju. Đorđević je napravio stručni tim koji će siguran sam dostići daleke domete", zaključio je Makarić.

SUPERLIGA - 26. KOLO

Subota

13.00: (2,30) Inđija (3,20) Radnik (3,25)

15.00: (3,60) Mačva (3,25) Proleter (2,15)

15.00: (2,50) Metalac (3,10) Voždovac (3,00)

15.00: (2,80) Novi Pazar (3,25) Spartak Subotica (2,55)

15.00: (2,40) Radnički Niš (3,35) TSC (2,95)

15.00: (1,57) Vojvodina (3,90) Javor (6,25)

17.05: (10,0) Rad (5,50) Partizan (1,30)

19.15: (1,30) Crvena zvezda (5,20) Čukarički (11,0)

Nedelja

16.00: (2,70) OFK Bačka (3,05) Mladost (2,80)

18.05: (2,15) Zlatibor (3,10) Napredak (3,80)



tagovi

Milan MakarićRadnik SurdulicaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara