Goran Pandev (@Reuters)
Goran Pandev (@Reuters)

Makedonci ne daju čelo, Grci i Slovenci u borbi za B diviziju

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.10.20. | 11:45

Danas šest utakmice u trećem rangu Lige nacija. Naši južni susedi gostuju u Talinu. Zanimljiva situacija u Grupi 4 gde sve selekcije imaju po tri boda

Pre dve godine je Srbija igrala u C diviziji Lige nacija, a pošto je bila najbolja u konkurenciji Rumunije, Crne Gore i Litvanije izborila je plasman u viši rang takmičenja pod okriljem UEFA. U trećem rangu sada su Crna Gora, Grčka, Severna Makedonija, Slovenija, reprezentacije koje imaju ambicije da se plasiraju u viši rang.

Severna Makedonija odlično počela sezou u Ligi nacija. Ima četiri boda, a danas gostuiju Estoniju u Talinu (18.00) u Grupi 2. Izabranici selektora Igora Anegelovskog u četvrtak su u Skoplju pobedili selekciju takozvanog Kosova sa 2:1 i stigli na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Makedonci su favoriti protiv Estonije, koja u mečevima sa Jermenijom i Gruzijom nije uspela da postigne gol i bez boda je posle dva kola. Dorba vest za naše južne susede je da se od povrede prsta oporavio Stefan Ristovski, fudbaler lisabonskog Sportinga. On je odradio poslednji trening i prema najavama makedonskih medija mogao bi da se nađe u startnih 11.

Kristijan Toševski nie otputovao u Talin, dok se na meču u četvrtak povredio defanzivac Egzon Bejtulai. On će da pauzira dve nedelje. Napad Makedonaca predvode tandem iz Serije A, Goran Pandev (Đenova) i Ilija Nesterovski (Udineze).

"Svaka utakmica je važna, ne fokusiramo se na Gruziju, već samo na Estoniju. Dobro smo započeli u ovoj Ligi nacija, trenutno smo prvi. Želimo da osvojimo tri boda i ostanemo na čelu. Ove utakmice će poslužiti kao neka vrsta pripreme za 12. novembar i meč za plasman na Evropsko prvenstvo. Pratio sam Estonce, poštujem ih, imaju dobar tim, iako su izgubili dva meča u Ligi nacija. Verujemo u sebe, imamo sve informacije o Estoniji“, rekao je selektor Angelovski, prenosi portal sportmedia.mk.

U Grupi 3 o prvom mestu odlučivaće Slovenija i Grčka. Heleni imauju zicer u Atini protiv Moldavije (20.45). Grci su u sredu poraženi od Austrije u Klagenfurtu sa 2:1, dok su Moldavci pregaženi od Italije (0:6).

Slovenija daans (20.45) gostuje u Prištini protiv selekcije takozvanog Kosova. Domaćin ne može da računa zbog karantina i korone na trojicu najboljih igrača, Amira Rahmanija, Vedata Murićija i Milota Rašicu. Matijaž Kek, selektor Slovenije, lišen je usleuga napadača Sportinga iz Lisabona Andraža Šporara. Umesto njega je pozvan Lovro Bizjak.

Neizvesno je u Grupi 4. Posle dva kola sve reprezentacije imaju po tri boda, i zanimljivo sve četiri utakmice su dobile gostujuće selekcije. Kazahstan dočekuje Albaniju u Almatiju (15.00), dok tri sata kasnije Litvanija u Viljnusu igra protiv Belorusije. Albanci su dva puta pobedili Kazahstance u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok Belorusi u tri prijateljska meča nisu izgubili od selekcije sa Baltika. Imaju dve pobede, uz remi. Sva tri meča su završena tipom 0-2.

LIGA NACIJA C - 3. KOLO

GRUPA 1

Subota

Crna Gora - Azerbejdžan 2:0 (1:0)

/Jovetić 9, Ivanović 72/

Luksemburg - Kipar 2:0 (2:0)

/Sinani 12, 26/

Nedelja

GRUPA 2

18.00: (5,60) Estonija (3,50) Severna Makedonija (1,70)

18.00: (3,20) Jermenija (3,00) Gruzija (2,45)

GRUPA 3

20.45: (1,28) Grčka (5,30) Moldavija (12,0)

20.45: (2,85) Tzv. Kosovo (2.70) Slovenija (3,00)

GRUPA 4

15.00: (3,30) Kazahstan (2,95) Albanija (2,45)

18.00: (3,20) Litvanija (2,75) Belorusija (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Slovenijereprezentacija MakedonijeLiga nacijareprezentacija GrčkeReprezentacija Kazahstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara