(©MN Press)
(©MN Press)

Maksimović: Belingem kao da je rođen za Real; Veljković: Kejna znam još iz omladinaca

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 08:35

Srpski reprezentativci nakon žreba za EP

Bili su prvaci sveta kao omladinci, igrali na dva Mundijala, a tek sledeće godine će Nemanja Maksimović i Miloš Veljković prvi put imati priliku da se oprobaju na Evropskom prvenstvu.

Srbija je dočekala da se kvalifikuje za šampionat u Nemačkoj, a sinoć nakon žreba u Hamburgu saznala je i ko će joj biti rivali u grupi: Engleska, Danska i Slovenija.

Izabrane vesti

Opšti utisak je: moglo je i bolje i gore. Srbija ima adute da se bori za prolaz dalje.

Lakih grupa na Evropskom prvenstvu nema, tako da možemo da budemo zadovoljni kako smo prošli. Znali smo da će nam doći neka jaka reprezentacija iz prvog šešira, žreb nam je namenio Englesku, jednu od najjačih selekcija Evrope. Oni poslednjih godina igraju izvanredno, imaju, čini mi se, bolju hemiju u ekipi nego ikad, dugo su na okupu sa istim selektorom. Imaju Kejna i Belingema kao prve zvezde ekipe, pa je razumljivo što ih mnogi ubrajaju među najveće favorite za osvajanje trofeja“, kaže Nemanja Maksimović.

Upravo je srpski vezista svedok „iz prve ruke“ eksplozije Džuda Belingema u dresu Reala, sa kojim će sledećeg leta u Nemačkoj voditi borbu u premijernoj utakmici Orlova na šampionatu.

Jeste ga Real dosta platio, ali niko nije očekivao da će tako brzo da se adaptira na novi klub, da će eksplodirati u Madridu, postati, maltene, golgeter. Igra Belingem kao da je rođen za Realov dres“.

Najveća opasnost po gol Srbije na premijeri biće – Hari Kejn. A, u odbrani Orlova biće čovek koji jako dobro poznaje engleskog golgetera – Miloš Veljković.

Poznajemo se još iz omladinskih dana, kada sam bio u Totenhemu, trenirali smo zajedno. Igrao sam i nedavno protiv njega kada je došao u Bajern. Šta reći o njemu, sve se zna, vrhunski igrač, ezgekutor, stalna opasnost po gol“, kaže Veljković.

Ako su Englezi favoriti, otprilike bi meč sa Danskom mogao da odredi sudbinu Srbije oko borbe za drugo mesto i siguran prolaz dalje iz grupe.

Jesmo od Danske ne tako davno izgubili prijateljsku utakmicu kod njih (0:3), ali takmičarski mečevi su nešto potpuno drugačije. Ipak, radi se o odličnoj ekipi, koja ima igrače u najjačim ligama i klubovima Evrope. A, opet joj je timski duh najbolje oružje, agresivnost na terenu“, nabraja Maksimović.

Ne da vezista Orlova ni Slovenija da se potceni.

„Dva puta smo nedavno igrali protiv njih u Ligi nacija, u Beogradu smo lako dobili (4:1), dok smo kod njih ispustili dva razlike koje smo imali na poluvremenu (2:2). Slovenija je ekipa u usponu i zaslužuje respekt, pogotovo što, kao i mi, posle duže pauze dolazi na veliko takmičenje“, ističe Maksimović.

Obojica srpskih reprezentativaca poručuju – samo polako.

Grupom možemo da budemo zadovoljni, a na nama je da ne pričamo previše unapred, nego da se spremimo kada dođe vreme za EP i da tamo damo sve od sebe“, podvlači Veljković.

Nema euforije u narodu, a spuštaju loptu na zemlju i srpski fudbaleri, opečeni rezultatom od pre godinu dana u Kataru.

Mislim da ne bi trebalo da gledamo mnogo daleko, nego da idemo korak po korak. Bez velikih priča, obećanja... Najpre u martu imamo dve prijateljske utakmice i od tog okupljanja da počnemo da radimo na ispravljanju grešaka koje smo pravili u prethodnom periodu, da počnemo da se spremamo za EP“, ističe Nemanja Maksimović.

 


tagovi

Miloš VeljkovićNemanja Maksimovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara