Modrić i Maksimović (Reuters)
Modrić i Maksimović (Reuters)

Maksimović na radaru Rome i Benfike: Situaciju komplikuje klauzula od 30 posto

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 16:42

Kada ga je 2018. prodala Hetafeu za 5.000.000, Valensija je ubacila klauzulu po kojoj joj sleduje novac od narednog transfera

Od leta 2018. kada je prešao iz Valensije u Hetafe, Nemanja Maksimović je postao bitan šraf u sistemu madridskog tima. Treću sezonu zaredom odigrao je bar 35 prvenstvenih mečeva, a njegove igre nisu prošle nezapaženo. Prema pisanju španske Marke, za reprezentativca Srbije zainteresovani su Benfika i Roma.

Portugalski i italijanski klub nisu direktno kontaktirali Hetafe, već su se raspitivali po krugovima ljudi bliskih Maksimoviću. Ko god da pokaže ozbiljniju inicijativu pred sobom neće imati lak posao jer je Valensija, kada ga je pre tri godina prodala Hetafeu, u ugovor ubacila klauzulu po kojoj joj sleduje i 30 posto od narednog transfera. Dakle, Maksimović neće biti jeftin jer i Hetafe želi da zaradi na igraču čija se tržišna vrednost trenutno procenjuje na 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Benfika za sada pokazuje veći fokus, ali ekonomska situacija komplikuje stvari Orlovima. Ipak su u ovaj prelazni rok ušli štedljivije nego pre godinu dana kada su istresli 105.000.000 evra, a pritom nisi su osvojili titulu, niti su se plasirali u Ligu šampiona.

Roma trenutno raspolaže većom platežnom moći u odnosu na Benfiku, ali i njoj pomenuta klauzula komplikuje stvari, te će morati dobro da prostudira neki jeftini način da podiđe Hetafeu. Maksina realnost je trenutno Hetade sa kojim se priprema za prvenstvenu premijeru 13. avgusta na Mestalji, protiv bivšeg kluba Valensije.


tagovi

Nemanja MaksimovićHetafeBenfika

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara