Novica Maksimović (©Starsport)
Novica Maksimović (©Starsport)

Maksimović o evrogolu Napretku: Samo tako je i mogao da padne, cilj je Evropa, uskoro i grupa

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.04.22. | 12:38

Iskusni vezista optimista kad je u pitanju budućnost Vojvodine

Nakon dugo vremena, fudbaleri Vojvodine uspeli su da vežu tri pobede i da u sve tri utakmice postignu minimum dva gola. To je efikasnost koju već mesec dana priželjkuje Dragan Radojičić, pa se čini da je terapija sa novim trenerom urodila plodom. Lale su uspele da izbore polufinale Kupa, a zatim da savladaju Proleter i plej-of otvore pobedom nad Napretkom. U taboru Novosađana svi veruju da će se pobednički niz nastaviti već danas na „krovu“ protiv Voždovca (19.05, TV Arena Premium 1). Ulog je veoma veliki jer bi pobedom Lale zauzele četvrto mesto, koje garantuje izlazak na evropsku scenu i do kraja bi sve imali u svojim rukama.

Vezista Stare dame Novica Maksimović evrogolom srušio je Napredak, a protiv Voždovca očekuje novi trijumf svog tima.

Izabrane vesti

Najbitnije je da smo plej-of otvorili pobedom i da i dalje imamo veliku šansu da se domognemo tog četvrtog mesta, koje garantuje Evropu. Vezali smo tri pobede, podigli samopouzdanje i konsolidovali igru. Atmosfera u ekipi je dobra, a i promena trenera donela je novu energiju“, kaže strelac evrogola za Mozzart Sport.

Voždovac je jedna jako dobra ekipa, igraju ofanzivno i imaju sjajne pojedince. Prošli put su nas pobedili sa 3:1 na Krovu. Posebno dobro igraju na svom stadionu. Sigurno nam neće biti lako, ali znamo koje su nam ambicije, tako da ćemo dati sve od sebe da pobedimo i ostanemo u igri za Evropu. Svaka naredna utakmica za nas je finale i cilj nam je da niz pobeda nastavimo već danas“.

Protiv Napretka postigao je gol koji se retko viđa na našim stadionima i doneo Voši zlata vreda tri boda.

Bila je to jedna jako teška utakmica, sa dosta duela. Pravi takmičarski meč, u kojem nije bilo mnogo pravih šansi... Deluje mi da je jedino i mogao gol da se postigne iz nekog prekida ili da to bude upravo neki evrogol. Srećan sam što sam postigao takav pogodak, ali najbitnije je da je ekipa pobedila. Najvažnija su ta tri boda“, kaže povratnik u tabor Voše.

(2.70) Voždovac (3.05) Vojvodina (2.80)

Imao je epizode u inostranstvu, a posebno dobre partije pružao je u kazahstanskom i grčkom šampionatu.

Relativno sam zadovoljan karijerom u inostranstvu. U Kazahstanu sam u dresu Atiraua pružao sjajne partije i bio najbolji strelac svoje ekipe. Tamo mi je sve išlo za rukom u prvoj sezoni. Kasnije je bilo malo slabije, promenio se i trener i još neke okolnosti... U Grčkoj, u Panioniosu startovao sam jako dobro, postizao golove i pružao dosta dobre partije. Međutim, slomio sam nogu i onda sam godinu dana pauzirao. Bio je to veliki peh i to mi je jako teško palo“.

A onda je usledio poziv Stare dame...

Poziv sam odmah prihvatio, jer Vojvodina je moja druga kuća. Odlučio sam da se vratim jer se ovde najlepše osećam. Takođe, moj prvi mandat u Voši bio je veoma uspešan. Tada smo pravili sjajne rezultate. Pobedili smo Sampdoriju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a takođe pobeđivali smo i Zvezdu i Partizan u prvenstvu“, prisetio se uspešnih momenata.

Sada veruje da Voša uskoro može izboriti grupnu fazu u Evropi.

Uvek nam je malo falilo da to učinimo. Bio sam deo ekipe koja je u dva navrata ispadala u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Jednom nas je eliminisao AZ Alkmar, a drugi put smo ispali od Viktorije Plzenj. Kada dođete do samog kraja, uvek vas očekuje neka ozbiljna evropska ekipa. Međutim, verujem da je moguće da se plasiramo u grupnu fazu u skorijem periodu. U ovom trenutku najbitnije je da prvo izborimo kvalifikacije, a onda da idemo korak po korak. Voša ima mnogo talentovanih igrača iz škole, a tu je i nas nekoliko starijih, koji smo igrali u inostranstvu. Taj spoj mladosti iskustva deluje dobro i verujem da će biti još bolji u budućnosti“.

Deluje da Maksimović dugoročno razmišlja o Voši, iako mu ugovor sa Starom damom ističe na kraju sezone?

Trenutno ne razmišljam o tome. Fokusiran sam na to da dam sve od sebe kako bismo napravili iskorak u Evropu, a onda na kraju sezone ću sesti sa ljudima iz kluba i razgovarati o daljim planovima. Za sad sam tu, što je najvažnije“.

Lični učinak mu je u drugom planu.

Imao sam početkom prolećne polusezone peh, mučio sam se sa manjom povredom, pa nisam počinjao kao starter prvih pet utakmica već sam ulazio sa klupe. Dolaskom novog trenera, opet sam standardan. Zadovoljan sam i svojom igrom, ali to mi nije previše bitno. Ne obraćam pažnju na individualne stvari niti imam neke ciljeve na ličnom planu. Najvažnije mi je da tim igra dobro i da nastavimo ovaj niz pobeda“.

Novosađanima je cilj i osvajanje trofeja masovnijeg takmičenja, a u polufinalu Kupa Voša će gostovati Partizanu.

Jasno mi je da bi mnogi voleli da vide Zvezdu i Partizan u finalu. Međutim, nama je cilj da se plasiramo u finale i da osvojimo Kup, ali videćemo šta će biti. Ima još vremena do tog polufinalnog meča, ali mislim da možemo da se nadigravamo sa Partizanom i svakako da ćemo dati sve od sebe kada dođe na red ta utakmica“, zaključio je iskusni vezista Lala Novica Maksimović

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-OFA 

Sreda 

TSC - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Ivanić 16, 54 i 67, Ben 78/ 

Partizan - Čukarički 3:1 (1:0)

/Natho 20 pen, Vujačić 49, Rikardo 52 - Kovač 67/ 

Napredak - Radnički Niš 0:4 (0:2)

/Arsić 12, Mesarović 24, Mitrović 59, Mršić 80 ag/ 

Četvrtak

19.05: (2.70) Voždovac (3.05) Vojvodina (2.80)

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

Novica MaksimovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara