©Screen shot, TV Arena Sport
©Screen shot, TV Arena Sport

Maksimovićev evrogol povukao Vošu ka Evropi, Radojičić razdrmao Lale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 20:37

Novosađani preporođeni nakon rokade na trenerskoj klupi, pa zaostaju samo dva boda za TSC-om

Šok terapija sa Draganom Radojičićem na klupi Vojvodine može se smatrati uspešnom. Posle dva vezana poraza, iskusni straeg je vezao tri pobede sa Lalama i prošao u polufinale Kupa Srbije, a na startu plej-ofa Novosađani su srušili Napredak i krenuli u juriš ka poziciji broj četiri - 2:0 (0:0).

Meč je obeležio jedan od najlepših golova dosadašnjeg toka sezone, koji je postigao kapiten Novica Maksimović u 76. minutu. On je fantastično reagovao na odbijenu loptu Alena Melunovića glavom, "sela" mu je pravo na punu, a onda je usledio projektil u malu mrežu. Sve je bilo rešeno u četvrtom minutu nadoknade, kada je Novevski odlično probio po desnom boku, zaobišao Ognjena Mršića, pokušao da asistira svojim saigračima, ali je štoper Kruševljana prilikom uklizavanja sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Izabrane vesti

Vojvodina je u svoju korist rešila prilično tešku utakmicu, u kojoj nije bilo lako doći do protivničke mreže, iako je Napredak sa druge strane bio potpuno nemoćan da uzvrati. Gosti su imali jedan pokušaj, kada je sa oko dvadesetak metara gađao Spremo, ali je na pravom mestu bio Rockov. Sve ostalo je bilo u znaku domaćeg tima.

U prvom poluvremenu viđena je jedna prava prilika, ali i vanserijski potez Bojana Matića. Odlični napadač Vojvodine, prebacio je loptu preko sebe i svog čuvara, okrenuo se i gađao ka golu Nikola Vasiljevića, ali je lopta pala na vrh prečke.

Veoma agilan bio je i Miljan Vukadinović, koji je imao tri pokušaja sa distance, ali se odlični Vasiljević nije dao iznenaditi. Dva puta je branio golman Napretka, dok je jedan udarac išao preko prečke. Pre evrogola centrirao je Bastajić, posle čega je Melunović napamet izbacio loptu iz kaznenog prostora ne računavši da će tamo biti Maksimović.

Mladi Novevski je u završnici meča bio silno motivisan da se dokaže treneru Radojičiću, predvodio je nekoliko opasnih naleta svoje ekipe, među kojima je bio i onaj odlučujući u četvrtom minutu nadoknade, koji je definitivno stavio tačku na večerašnji meč. Lale su prišle TSC-u na samo dva boda zaostatka, a pravu proveru kvaliteta imaće u naredna dva kola kada slede gostovanja Voždovcu i Radničkom iz Niša. Finiš će biti paklen, s obzirom da se Vojvodina sezonu završva mečevima sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Čukaričkim i TSC-om.

SUPERLIGA, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Radnički Niš - Voždovac 0:0

Subota

Čukarički - TSC 2:3 (0:1)

/Rakonjac 51, 64 - Mirčevski 36, Đakovac 53, 90/

Crvena zvezda - Partizan 0:0

Nedelja

Vojvodina - Napredak 2:0 (0:0)

/Maksimović 76, Novevski 90+4/



tagovi

Novica Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara