Maldini surovo iskren: Mi se na tržištu borimo sa najgorim klubom Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 19:28

"Šta nam ostaje... Jedino da igramo na kartu tradicije"

Legenda Milana, italijanskog i svetskog fudbala uopšte, danas jedan od od najvažnijih ljudi u sportskom sektoru slavnog kluba, izneo je zanimljiva zapažanja prilikom gostovanja u podkastu "Muschio Selvaggio".

On je govorio o trenutno najvrednijem igraču Milana Rafaelu Leau, koji uskoro treba da potpiše novi ugovor.

Izabrane vesti

"Leao je lud talenat, nešto jedinstveno. Takav igrač, međutim, mora da radi više od ostalih kako bi u potpunosti iskoristio taj dar. Rafu je lepo videti na delu, ja sam esteta... Kada je dolazio kod nas bio je igrač sa klupe Lila. U to vreme 'igrao' je za svoj Inastagram - objavljivao driblinge, lepe poteze. A onda je počeo da postiže golove. Uspeli smo da mu promenimo mentalitet".

Maldini je po ko zna koji put pokušao da objasni koliko je za Milan važno da izgradi novi stadion...

"Ako budemo živeli u sećanjima, ostaćemo tu gde jesmo. San Siro više nije stadion kakav je nekada bio. Dakle, hoćemo li da gradimo nešto novo i da povećavamo prihode, ili da se sećamo starih vremena? Nervira me što ne koristimo priliku koja se ukazala".

Nekadašnji kapiten govorio je i o tome koliko tešku btiku slavni klub vodi kako bi bio konkurentan.

"Ogroman je jaz između klubova i nije ga lako popuniti. Mi se na tržištu borimo sa najgorim klubom Premijer lige koji takođe ima veliku moć. Ostaje nam da pokušavamo s idejama, da igramo na kartu tradicije", zaključio je Maldini.

Tužno, ali istinito - fudbalska planeta odavno je polarizovana na Premijer ligu i sve ostale. A kako stvari stoje, jaz će biti samo veći i veći.

I teško da sve to ide u korist fudbala...


tagovi

Paolo Maldini

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara