Kolorado (© MN Press)
Kolorado (© MN Press)

Male šanse da Kolorado stigne na derbi

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.23. | 09:53

Možda se Kolumbijcu otvori prostor za prve minute u duelu sa Radničkim 1923

Došao jeste, na terenu se pojavio nije. Velika očekivanja imaju u Humskoj od Andresa Kolorada, samo što dosad nije bilo prilike ni da se čelnici uvere u njegove kvalitete uživo, niti da ga publika vidi na delu. Novajlija iz Kolumbije i dalje čeka debi za Partizan, a put ka prvim minutima pod dolasku u Srbiju možda mu se ukaže u pomerenom završnom susretu 23. kola Mozzart Bet Superlige sa Radničkim iz Kragujevca (14.00, TV Arena Premium 1).

Mesto se otvorilo usled saznanja da Kristijan Belić ne može da igra, jer je u Subotici dobio suspendujući žuti karton, a drugi problem Gordana Petrića je u činjenici da se tokom gostovanja Spartaku povredio Patrik Andrade i neće igrati sve do reprezentativne pauze, što sužava broj kandidata za pozicije zadnjih veznih ukoliko se stručni štab opredeli za najčešću formaciju 4-2-3-1. U tom slučaju Ljubomir Fejsa i Hamidu Traore figuriraju kao najrealnije opcije, mada nijedan nije u posebno dobroj formi. I to je možda šansa kakvu Kolorado čeka: da li od početka, mesto jednog od startera iz revanša sa Šerifom, da li u drugom poluvremenu manje je bitno.

Izabrane vesti

Doduše, uz veliki znak pitanja (za) koliko je spreman. Od pet utakmica crno-belih u 2023, Kolorado na tri uopšte nije bio u protokolu (u Kruševcu, Kišinjevu i Subotici), na klupi je presedeo oba domaća fijaska (Mladost 0:4, Šerif 1:3), a valja znati da je poslednji takmičarski susret odigrao 28. oktobra kad je kao pozajmljen fudbaler Kortulue obukao dres Sao Paola na susretu brazilskog prvenstva sa Atletiko Gojanenseom. Otad su prošla četiri meseca i otuda je razumljivo što u Partizanu ne žele da ga forsiraju.

S druge strane, ako i debituje u evropskom fudbalu ovog ponedeljka, Andres Kolorado će teško „stići“ na 169. večiti derbi. Bez obzira što utakmica suštinski nema takmičarski značaj, već se više igra za prestiž i utisak, takva je da zahteva samo do kraja spremne i one momke koji su naučeni da igraju po zahtevima trenera. Uz povratak Belića, kad izdrži kaznu, te oporavljenog Bibarsa Natha (planirano da danas počne na klupi), a Izraelac ionako dejstvuje desetak metara bliže golu, deluje da će momak koji je jednom bio i reprezentativac Kolumbije morati da sačeka neku drugu priliku da istrči na megdan Crvenoj zvezdi.

Izostanak Belića za duel sa Kragujevčanima mogao bi da znači start Nemanje Jovića u ulozi bonusa. Njegov tek drugi u ovom prvenstvu, pošto je prethodno krenuo i pod Bagdalom.

MOZZART BET SUPERLIGA - 23. KOLO

PARTIZAN - RADNIČKI 1923, 14.00 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Pavle Tomić

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Traore, Fejsa - Dijabate, Pantić, Jović - Rikardo.

Radnički 1923 (4-2-3-1): Raičević - Vlajković, Mitrović, Tomović, Pecelj - M. Vidović, Zorić - Čolović, Vidosavljević, Đurić - Evandro.

MOZZART BET SUPERLIGA - 23. KOLO:

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Šarić 55p, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Nešković 68 - Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik 1:1 (1:1)

/Čumić 19 - Danoski 3/

Čukarički - Kolubara 3:0 (0:0)

/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Subota

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 38, Mitrović 57/

TSC - Spartak Subotica 2:2 (2:0)

/Stojković 12, Jovanović 21 - Bijelović 50, 75pen/

Novi Pazar - Mladost Novi Sad 1:0 (0:0)

/Majdevac 68pen/

Ponedeljak

14.00: (1,27) Partizan (5,80) Radnički 1923 (11,00)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

Andres KoloradoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara