Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar pokušavaju da zaustave Justasa Lasickasa iz Voždovca (© Star sport)
Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar pokušavaju da zaustave Justasa Lasickasa iz Voždovca (© Star sport)

Male utakmice – veliki problem: Voždovac, Mladost, Čuka... I tu će Partizanu biti frka

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 17:17

Od pet ekipa s kojima se sastaju do zimske pauze, crno-beli savršen skor imaju samo s jednom

Nekad je pitanje bilo „koliko razlike će ih dobiti Partizan?“. Danas je „da li će ih dobiti?“. Toliko su se promenile prilike i odnosi u srpskom fudbalu i(li) u Humskoj u poslednjih deset godina, da crno-beli više ni protiv koga ne mogu da računaju na sigurne bodove. Čak ni protiv ekipa kojima su tokom dominacije Superligom redovno uzimali meru.

Uoči poslednjeg ciklusa utakmica pred odlazak na zimsku pauzu u klubu se sve glasnije može čuti konstatacija „biće teško“. Imala bi smisla da su preko puta giganti evropskog fudbala, ali kako će se do kraja kalendarske godine Parni valjak trkati sa Proleterom, TSC-om, Čukaričkim, Voždovcem i Mladosti logično je postaviti dilemu: da li je kalirao po pitanju kvaliteta ili je ostatak lige napredovao.

Izabrane vesti

Kako god, alarmantno je saznanje za ljude u Partizanu da samo protiv jednog od pet pomenutih rivala ima savršen učinak u periodu od poslednje titule. Ako se kao graničnik uzme početak sezone 2017/18, dva meseca posle duple krune potpisane rukom Marka Nikolića, postaje jasno da je tim posustajao na „malim“ utakmicama i sam sebi kopao jamu iz koje nije uspevao da se izbavi.

Slično je i u ovom prvenstvu. Već je devet koraka iza Crvene zvezde, zbog čega se među Grobare uvukla zebnja da bi minus mogao da postane dvocifren. Posebno zbog rasporeda koji kaže da će u završnici 2020. igrati isključivo sa timovima iz gornje polovine tabele. S njima se, po nepisanom pravilu, muči.

Doduše, sa Proleterom – u subotu od 16 časova dolazi u Humsku – nije imao problema. I to je jedina ekipa iz ovog društva protiv koje je Partizan nepogrešiv. Pet utakmica – pet pobeda, gol-razlika 12:1. Ako se tako posmatra stvarnost, ekipa Aleksandra Stanojevića bi trebalo da veže treći ligaški trijumf (prethodno savladani Mačva i Spartak), međutim, zatim slede potencijalne mine.

Jer, u dosadašnja dva odmeravanja snaga sa TSC-om nije pobedio. Ruku na srce, ni izgubio (po 1:1 u Beogradu i Senti). U poslednje tri sezone osam puta je igrao sa Čukaričkim (5-2-1), ali mu je još više na žulj stao Voždovac. Imaju Zmajevi za naše uslove ostvarenja kao retko koji klub u zemlji. Od leta 2017. sedam puta su izlazili na megdan crno-belima i tukli ih čak četiri (primera radi, Crvena zvezda samo dvaput), uz tri slavlja Parnog valjka. U prethodna tri takmičarska ciklusa se čak i Mladost profilisala kao kora od banane na koju se klizao favorit, jer je Partizan od sedam utakmica dobio četiri, dvaput je bilo nerešeno, da bi prošle jeseni u Lučanima bilo 1:0 za domaćina.

Posle svega pitanje je: može li Partizan da osvoji 15 bodova do velikog odmora i rekonstrukcije tima?


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara