Maler Sadik: Almerija mu blokirala prvi nastup za Nigeriju

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.03.21. | 12:28

Ne može da putuje u Afriku

Fenomenalne igre za Almeriju, golovi kao na traci, došli su na naplatu Umaru Sadiku. Dobio je prvi put u karijeri poziv za seniorsku reprezentaciju Nigerije. Ali...

Radost zbog tog poziva je kratko trajala. Sadik ipak neće moći da pomogne Superorlovima na startu kvalifikacija za Kup nacija. Almerija je udarila rampu i nije dozvolila doskorašnjem fudbaleru Partizana da otputuje za Nigeriju.

Izabrane vesti

Sve je jasno, razlog je korona virus i svi rizici koji nosi sa sobom putovanje na drugi kontinent. FIFA je olabavila pravilo i klubovi sad nisu dužni da moraju da puste igrače u državne timove, a mnogi sada to pokušavaju da iskoriste.

Almerija je objavila saopštenje da ne dopušta Sadiku da ide za Nigeriju i obavestila je o tome Fudbalski savez te afričke zemlje.

Zbog pandemije virusa Kovid 19 koju preživljavamo i vagajući sve parametre, smatramo da ne postoje zadovoljavajući sanitarni, bezbedonosni, niti birokratski uslovi da se naš igrač Umar Sadik priključi reprezentaciji Nigerije“, stoji pored ostalog u saopštenju Almerije.

Nigerija će na startu kvalifikacija igrati protiv Benina i Lesota, a Sadik će morati da sačeka neku narednu priliku da bi obukao zeleni dres.

Mada, ako nastavi da rešeta mreže kao do sada, a postigao je 14 golova u Segundi za Almeriju, novi poziv mu neće izmaći.


tagovi

Umar SadikAlmerijareprezentacija Nigerije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara