Malinovski projektilom razorio Pirej, Lacijeva odbrana tanka za Portove majstore (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 20:50

Atalanta silovito u narednu rundu (3:0), remi u Rimu po meri Portugalaca (2:2)

Italija se večeras oprostila od jednog predstavnika u Ligi Evrope, pošto je Lacio apsolutno zasluženo izgubio ukupnu bitku sa Partom, ali je čast fudbala na Čizmi večeras odbranila Atalanta, koja je dominantno napustila Pirej. Rezultat iz prvog meča samo je zavarao ekipu Pedra Martinsa, koja je ambiciozno ušla u okršaj sa Boginjom provincije, ali je naletela na uraganski rafal. Posebno raspoložen bio je fantastični ukrajinski vezista Ruslan Malinovski, koji je sa dva pogotka bio najzaslužniji za ubedljivo slavlje svog tima - 3:0 (1:0), ukupno 5:1

Posebno impozantan je bio drugi pogodak, u kojem je Malinovski još jednom na delu demostrirao svoj fantastični udarac sa oko 20 metara udaljenosti, nakon dodavanja Kopmajnersa u 69. minutu. Od samog starta utakmice se videlo na koji način ide meč, a onda se u 40. minutu otvorio kontranapad koji je brzonogi Joakim Mele pretvorio u vodeći gol.

Izabrane vesti

Od tog trenutka, pa sve do kraja meča, sastav Đan Pjera Gasperinija je bio svoj na svome. Atalanta je bila u prilici da se osloni na svoje najjače oružje, a to je igra iz tranzicije, što je na kraju koštalo ekipu iz Pireja pravog debakla. Malinovski je prvi pogodak postigao u 67. minutu, kada je odlično reagovao na dodavanje Kopmajnersa.

Samo dva minuta kasnije projektilom je stavljena tačka na zasluženi prolaz ekipe iz Bergama u osminu finala Lige Evrope.

Lacijeva odbrana je ko zna koliko puta ove sezone pokazala da nije dorasla ostatka ekipe, a večeras nije bila dostojna ni Portovog napada. Revanš u Rimu je završen rezultatom 2:2, što je gostima bilo dovoljno za prolaz (prvi meč 2:1). Mogli su gosti i do novog slavlja, pošto su Rimljani izjednačili tek u petom minutu nadoknade utakmice.

Demonstracija nemoći odbrane domaćina bila je prisutna kod drugog gola gostiju. Medi Taremi je na fantastičan način prebacio loptu preko štopera Lacija, a tamo je Mateus Uribe u dva poteza primio loptu i poslao je iza leđa Tomasa Strakoše.

Ekipa Mauricija Sarija je baš kao i u Portu prva došla do vođstva, ali je ponovo olako ispustila tu prednost. Za gol domaćina u 19. minutu bio je zaslužan dvojac Milinković-Savić - Ćiro Imobile. Prvi je izuzetno presekao loptu gostiju i izbacio u kontru najboljeg italijanskog napadača, pa se realizacija nije dovodila u pitanje.

Sve je počelo da se menja od 31. minuta, kada je Sergej nepoprezno srušio Taremija, a isti igrač je bio siguran sa bele tačke. Pomenuta akcije u kojoj su blistali Taremi i Mateus je već opisana, dok je konačan rezultat meča stavljen u petom minutu nadoknade zahvaljujući Kataldiju. Ipak, bilo je isuviše malo vremena da dođe do promene rezultata.

LIGA EVROPE, ŠESNAESTINA FINALA – REVANŠI

Četvrtak

Dinamo Zagreb - Sevilja 1:0 (0:0) /prvi meč: 1:3/

Lacio - Porto 2:2 (1:1) /prvi meč: 1:2/

Olimpijakos - Atalanta 0:3 (0:1) /prvi meč: 1:2/

Sosijedad - RB Lajpcig 1:3 (0:1) /prvi meč: 2:2/

21.00: (2,00) Betis (3,60) Zenit (4,00) /prvi meč: 3:2/

21.00: (1,43) Braga (4,40) Šerif (8,00) /prvi meč: 0:2/

21.00: (2,95) Napoli (3,40) Barselona (2,55) /prvi meč: 1:1/

21.00: (4,40) Rendžers (3,80) Dortmund (1,78) /prvi meč: 4:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ruslan Malinovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara