Malme i Bode Glimt poslali ponude za Miloša Lukovića, čekaju se Nemci i Austrijanci

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 16:57

Mladi napadač će, gotovo izvesno, postati rekordna prodaja IMT-a

Malo toga videli smo od mlade reprezentacije Srbije. Gotovo ništa. Pamtiće se dugo težak poraz i istorijska bruka ekipe Dušana Đorđevića u Notingemu protiv Engleske (1:9). Na kraju su Orlići donekle popravili utisak trijumfom u Severnoj Irskoj (2:1), mada je to bio jedan u nizu mečeva vrlo teških za gledanje. Matematički ostali smo u igri za odlazak na Prvenstvo Evrope, ali realno gledajući imamo malo razloga za optimizam.

Benefit je jedino izvukao tinejdžer iz IMT-a Miloš Luković, najmlađi član naše mlađe selekcije. Uspeo je snažni napadač da unapredi igru ofanzivne linije Orlića, od kada je zamenio nervoznog i dekoncentrisanog Marka Lazetića. Na posletku uspeo je Miloš Luković da upiše asistenciju, pošto je glavom proigrao strelca pobedonosnog gola Pantovića. Prethodno nije bio u konkurenciji za meč protiv Engleske zbog administrativnih problema.

Izabrane vesti

Bio je to mali korak za Srbiju i Dušana Đorđevića, ali veliki u razvoju snažnog napadača, koji i dalje može da igra za omladinsku selekciju. Skrenuo je Luković pažnju na sebe i u prethodnim kolima Mozzart Bet Superlige, pošto je na deset utakmica postigao pet golova i upisao jednu asistenciju. Zadržao je standard iz nižeg ranga i pojačao tržišnu vrednost.

Zimski prelazni rok se bliži i nije tajna da bi Miloš Luković vrlo lako mogao da promeni sredinu i postane rekordna prodaja tima sa Novog Beograda. Interesovanja ima, ali na adresu Traktorista stigle su dve konkretne ponude.

I obe su iz severne Evrope. Naime, prema saznanjima Mozzart Sporta spremnost da trguje sa IMT-om pokazali su jedan od najvećih švedskih klubova Malme, kao i šampion Norveške Bode Glimt.

Malme je imao pozitivna iskustva sa igračima iz Srbije. Šveđani su marta 2021. godine iz Čukaričkog kupili Veljka Birmančevića za 1,7 miliona evra. Kasnije su ga prodali Tuluzu (4,1 milion evra) i ozbiljno zaradili. Upravo je to cifra koju bi Malme bio spreman da stavi na sto rukovodstvu IMT-a. U tim okvirima je i ponuda norveškog Bodo Glinta.

Ali za sada u klubu sa Novog Beograda nisu spremni dza saradnju. Posebno, što očekuju da mladi napadač do kraja jesenje sezone nastavi sa razvojem, postigne još neki gol i dodatno se afirmniše. Nadaju se čak da bi za njegove usluge mogli da zagrizu Red Bul Salcburg i Ajntraht iz Frankfurta. Za sada postoji interesovanje pomenutih klubova, ali se očekuje konkretizacija. Odnosno pismena ponuda.


tagovi

Miloš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara