(©Malmo FF twitter)
(©Malmo FF twitter)

Malme na balkanski pogon: Birmančeviću se pridružio Čolak

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 09:46

Povremeni hrvatski reprezentativac stigao na pozajmicu

Nešto se krčka na severu Evrope. Ne privlače klubovi iz Skandinavije veliku pažnju, sem ako poput Bode Glimta ne naprave pravo malo čudo. Biće klub iz Norveške na radaru, na evropskoj sceni, a u susedstvu se gradi ozbiljan tim. Rešio je Malme ove zime da se otvori pred početak nove sezone i spreman dočeka kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nakratko je Malme u Švedskoj gurnut u drugi plan. Povratio je šampionsku krunu u svoj posed i krenuo u rekonstrukciju tima. Čini se da čelni ljudi kluba imaju planove na duže staze. Pokupio je Malme Veljka Birmančevića, a nebesko-plavom jatu pristupio je Antonio Čolak. Povremeni hrvatski reprezentativac stigao je u Malme na jednogodišnju pozajmicu iz PAOK-a, a ukoliko prvak Švedske bude želeo da ga otkupi, moraće da uplati 3.000.000 evra na račun grčkog kluba.

Izabrane vesti

Hrvatski napadač rođen u Nemačkoj gradio je karijeru Bundesligi i nižim nemačkim ligama nastupajući za Hofenhajm, Darmštat, Nirnberg, Kajzerslautern, Karlsrue i Ingolštat. Poljska Lehija bila mu je usputna stanica, a prelazak u Rijeku pun pogodak. 

Sa Rijekom je u dva navrata podigao trofej u Kupu Hrvatske, postao je najbolji strelac u prvenstvu i kupu, a epizodu na Kvarneru završio je sa 51 postignutim golom na 90 utakmica. Dobre igre nisu promakle PAOK-u, otkupio ga je od Rijeke za 3.000.000 evra, ali Antonio Čolak nije ni izbliza pružao izdanja u Solunu kao u dresu Rijeke. Upisao se u strelce samo jednom, preporučio se za pozajmicu, a najodlučniji da ga dovede bio je Malme. Tokom zimskog prelaznog roka spominjao se povratak u Rijeku na pozajmicu, pa čak i transfer u zagrebački Dinamo.

Pred Čolakom je novi početak i prilika da ponovo zaduži opremu Vatrenih.

"Presrećan sam što sam došao u Malme. Radi se o velikom klubu, poznatom u Evropi. Klub, baš poput mene, ima velike ambicije. Radujem se novom početku i upoznavanju sa novim saigračima, trenerom i klubom, a nadam se, uskoro i sa navijačima. Tipična sam ’devetka’ koja puno radi za tim. Sve ćemo napraviti da osvojimo titulu, a nadam se da ću tome doprineti golovima i asistencijama. Daću sve od sebe za klub svakog dana", rekao je Čolak.


tagovi

Malme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara