Malo drugačija Zvezda, Kraso bez gola u Mozzart Bet Superligi od oktobra

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 12:47

Reprezentativac Obale Slonovače poslednji put zatresao mrežu u prvenstvu baš protiv IMT-a, večerašnjeg rivala (19 časova)

Navijači su već upisali tri boda, pozivaju na novu feštu, nadajući se da će ekipa Vladana Milojevića zadržati visok standard efikasnosti u Ljutice Bogdana. Reklo bi se da je duel sa IMT-om (19 časova, TV Arena) standardna utakmica Crvene zvezde u domaćim okvirima, uz razliku da bi se očekivanim trijumfom crveno-beli približili pol poziciji uoči plej-ofa Mozzart Bet Superlige.

Izgledaće Zvezdin tim nešto drugačije u odnosu na prethodne utakmice. Neće biti neizostavnog faktora u mozaiku Vladana Milojevića, iskusnog univerzalca Srđana Mijailovića. Iz istog razloga, akumuliranih žutih kartona, susret će propustiti Osman Bukari. Najverovatnije će i ovaj meč preskočiti Aleksandar Dragović kako bi se odmorio i spreman dočekao gostovanje Radniku, dok bi poštedu trebalo da dobije In Bom Hvan, zbog udarca u finišu meča sa Javorom.

Izabrane vesti

Igraće Crvena zvezda bez četvorice standardnih prvotimaca, ali Vladan Milojević ima toliko širok kadar, da mu ovakva situacija možda i poguduje u periodu zgusnutog rasporeda. Čisto da se ostali momci osete važnim i ostanu u takmičarskom tonusu.

Iza Šerifa Endijaja, napadača Crvene zvezde, trebalo bi da dejstvuju Piter Olajinka, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. Vrlo jaka trojka za uslove Mozzart Bet Superlige, mada se šansi ozbiljno nada i Žan Filip Kraso. I možda je pravi trenutak da Vladan Milojević ispoštuje lenjog afričkog majstora fudbala.

Žan Filip Kraso je imao eruforičan start u crveno-belom dresu. Dao je šest golova u prvih sedam kola Mozzart Bet Superlige, ali je potom počeo da gubi status kod Baraka Bahara. Zanimljivo, prethodni gol u domaćem prvenstvu bivši član Sent Etjena dao je 28. oktobra prošle godine, kada je pogodio mrežu večerašnjeg rivala. Bila je to klasična individualna izvedba reprezentativca Obale Slonovače, kada je majstorskim dodirima „sažvakao“ loptu i onda udarcem sa 17 metara doveo crveno-bele u vođstvo.

Dakle, obrnuo se kompletan krug, 15 utakmica u Mozzart Bet Superligi, bez Krasovog gola. U međuvremenu pogodio je mrežu niškog Radničkog u okviru Kupa Srbije.

Propustio je Kraso kompletne pripreme na Kipru zbog obaveza u selekciji Obale Slonovače. Dovoljan razlog da Vladan Milojević ostane na Baharovom kursu, i Krasou dozira minutažu. Ovog proleća Kraso je odigrao samo tri meča, skupivši kao rezervista samo 57 minuta.

Ali nema sumnje da je potreban Crvenoj zvezdi za finiš sezone. Samo je pitanje gde ga „uglaviti“, pošto Šerifu Endijaju ide dobro ovog proleća.

Ako ne od početka, Kraso bi trebalo da dobije šansu u drugom poluvremenu, dovoljno minuta da popravi status. Očekuje se da Mimović zauzme poziciju Srđana Mijailovića, kao i da u startnoj postavi bude još jedan bonus, Marko Stamenić.

CRVENA ZVEZDA – IMT (19 časova, TV Arena)

Beograd

Stadion: Crvene zvezde

Sudija: Miloš Milanović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mimović, Spajić, Điga, Rodić – Stamenić, Kanga – Olajinka, Ivanić, Katai (Kraso) – Endijaj.

IMT (4-2-3-1): Vukliš – Glišić, Lambulić, Ćosić, Ćirković – Lutovac, Kijevčanin, Zulfić, Radočaj, L.Luković – M.Luković. 


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

Novi Pazar - TSC 3:4 (2:2)

/Ljajić 11, 15p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 51, 55/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:1)

/Ivanović 16 - Miladinović 25/

Železničar - Radnik 3:1 (3:1)

/Romanić 33 i 41, Pavlov 36 - Romanić 4/

Sreda

16.30: (2,50) Mladost Lučani (3,30) Radnički 1923 (2,85)

16.55: (7,50) Voždovac (4,40) Partizan (1,45)

18.30: (2,45) Spartak ŽK (3,15) Radnički Niš (3,05)

19.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) IMT (18,0)

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

Žan Filip KrasoVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara