Malo je 500.000 evra za takvog igrača! Andrija Živković zaslužuje više i dobiće više

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 16:00

Sjajne partije će biti nagrađene

Znalo se kakav je igrač i kakav je potencijal Andrija Živković, bilo je potrebno samo da mu neko pruži šansu u kontinuitetu.

Posle godina muke sa Benfikom, letos se sporazumno rastao sa Orlovima u kojoj su ga maltretirali jer nije želeo da smanji platu ili ode. Od nekoliko ponuda, na kraju je izabrao onu koju je poslao solunski PAOK. Potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 500.000 evra po sezoni i automatski servirao osvetu Benfiki golom u kvalifikacijama za Ligu šampiona za prolaz Grka i eliminaciju Portugalaca.

Izabrane vesti

Malo je reći da je popularni Žile oduševio navijače crno-belih po dolasku u klub. U svim anketama je izabran za najbolje pojačanje solunskog kluba u ovoj sezoni. Navijači su se pitali kako takav igrač nije imao minutažu u Lisabonu. Na 20 mečeva do sada u svim takmičenjima je dao pet golova i dve asistencije, ali s obzirom koliko tvrdo i defanzivno igra PAOK, i to su brojke za poštovanje. Pogotovo što je igrom pravio razliku, iznuđivao penale i kreirao brojne akcije iz kojih su kasnije padali golovi.

Zato nije ni čudo što klupska uprava želi da ga blindira. PAOK je svestan da igrač Živkovićevih kvaliteta vredi više od 500.000 evra po sezoni i posle samo šest meseci mu nudi produžetak saradnje, piše solunska Gazeta. U Benfiki je zarađivao osam puta više, a i pojedini igrači u PAOK-u zarađuju više, iako ne doprinose na terenu kao Srbin.

Iako Živković do sada nije pominjao bilo kakve finansijske zahteve ili tražio povišicu, sportski direktor Olaf Rebe želi što pre da sedne sa njim za pregovarački sto i da mu odmah ponudi povišicu uz uslov da brzonogi Nišlija produži ugovor makar do 2023. godine kako PAOK ne bi došao u situaciju da mora da se brani od ponuda za njega narednog leta.


tagovi

Andrija ŽivkovićPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara