Slavlje Vestern junajteda
Slavlje Vestern junajteda

Malo magije iz Australije: Kifla Prijovića i Garučov škorpion ozbiljni kandidati za Puškašovu nagradu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 13:56

Srpski napadač je u pobedi Vestern Junajteda nad Vonderersima (3:2) prvo postigao gol, a zatim savršeno asistirao saigraču za najlepši gol dosadašnjeg toka sezone u A-ligi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Vestern Junajted je novi lider australijske A-lige, a najveće zasluge za seriju dobrih rezultata kluba sa zapada Melburna idu na račun Aleksandra Prijovića. Nekadašnji srpski reprezentativac je na poslednjih sedam utakmica postigao četiri gola i upisao tri asistencije i bio pokretačka snaga uspeha Junajteda koji je u proteklih 20 dana zabeležio tri pobede i dva remija.

Izabrane vesti

Naročito je impresivna bila Prijovićeva partija u nedelju uveče, kada je njegov tim na domaćem terenu savladao Vondererse iz Zapadnog Sidneja sa 3:2. Srbin iz Švajcarske je postigao prvi gol i asistirao beku Bendžaminu Garuču kod preostala dva pogotka. Treći i odlučujući gol domaćih bio je toliko spektakularan da je prema fudbalu poslovično rezervisanu australijsku javnost naterao da padne u potpuni trans.

Akcija iz 68. minuta, u kojoj Prijović spoljnim delom desnog stopala šalje savršenu "kiflu" pred gol Vonderersa, a Garučo akrobatskim skokom hvata "škorpion" i pogađa mrežu gostiju, dospela je čak i u udarne dnevnike ovdašnjih televizija, koje na fudbal obično ne daju ni pet para.

"Ovo je sigurno najlepši gol koji ćemo videti u ovoj sezoni i treba da bude nominovan za nagradu Ferenc Puškaš za najlepši gol godine", izvestila je u pregledu vesti nacionalna SBS televizija.

Prijović je odao priznanje saigraču na ovoj majstoriji, ali nije propustio da pecne Garuča i poruči mu da bi u stvari uloge asistenta i strelca trebalo da budu zamenjene kada je reč o saradnji levog beka i centarfora pred golom rivala.

"Baš ovakve lopte ja želim da dobijam pred golom. Beni mi sada duguje dva dodavanja u narednim mečevima", s osmehom je rekao Prijović i zatim konstatovao da je Garučov "škorpion" bio zaista prelep gol.

"Siguran sam da je ovo momenat kojeg ćemo se svi u klubu dugo sećati", dodao je srpski napadač.

Sam Garučo nije želeo da veliča svoje dostignuće.

"Bio je to trenutak kada ugledaš loptu, shvatiš da leti malo iza tebe i pomisliš: 'hajde da probam pa šta bude'. Isti potez sam pokušao da izvedem na treningu pre nekoliko nedelja i tresnuo sam nosom o zemlju! Ali, ako iz prve ne uspeš, onda se sabereš i probaš ponovo… Drago mi je da je ušla," rekao je Ben Garučo.

Pažljivi analitičari A-lige podsetili su da je gotovo identičan pogodak postigao Rajli Mekgri dok je 2018. igrao za Njukasl Džetse. Taj gol je ušao u najboljih deset u izboru za Puškašovu nagradu. Možda Garučo ove godine bude bolje sreće.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

A ligaVestern JunajtedPuškaš nagradaAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara